English

Egy nap a városban

Csodát tenni egyszerű

szucsadam 2012 május 20.
Címkék: kultúra városkép

Paja küldött nekünk néhány képet egy amolyan Amelie-féle csodáról, ami a héten történt a Dembinszky ucában.

Egy mókás dolog fogadott, amikor lementem az autómhoz. Az összes autón, ami a Dembinszky utcának a Hernád utca és a Nefelejcs utca közötti szakaszán parkolt, a jobb oldali visszapillantójára egy piros, héliummal töltött lufi volt felkötve, mellette egy cédula, amin annyi állt: "Szép napot! :) "

Kerestem, kutattam, de semmit nem találtam neten erről. Gondoltam, hogy valamelyik párt, vagy multi cég, esetleg egy civil szervezet egyik kampánya lehet, de semmit nem lehet tudni erről. Ti tájékozottabbak vagytok a városban történő dolgokról, talán hallottatok más kerületben/területen hasonló akcióról. Vagy csak simán egy kedves szomszéd magánakciója volt? Mindenesetre megmosolyogtam a dolgot és igen, szebbé tette a napomat.

Én csak annyira bukkantam a neten, hogy egy Lufivarázs nevű cég székhelye is ugyanebben az utcában van. Ha az ő művük, gratulálunk nekik.

update: Judittól kaptunk egy levelet, amiben a következőt írja: "ez egy képzőművészeti akció volt, Maria Ines Alfonso munkája. A public art mű fotódokumentációja csütörtökön és pénteken, egy kétestés lakáskiállítás formájában került bemutatásra. A rendhagyó kiállítási projekt Vendégjárás címmel a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak szervezésében valósult meg. Az egyetemre minden szemeszterben több Erasmus-hallgató érkezik, akik egyéb óráik mellett két angol nyelvű kurzus keretében (Mapping the local, Site specific artworks and interventions in public space) működnek együtt a magyar hallgatókkal, elsősorban az intermédia és a képzőművészet-elmélet/kurátor szakos diákokkal. A Vendégjárás kiállítás így nemzetközi és magyar hallgatók kollaborációjaként jött létre. Az esemény különlegessége volt, hogy a kiállító művészek által vezetett séta két fő állomásán - mindkettő Erasmus-hallgatók lakta lakás - tekinthették meg a vendégek a diákok budapesti tartózkodása alatt, illetve annak hatására született munkákat."

Maria Inês Afonso, a budapesten tanuló Erasmus-diák, az ötlet kiötlője és egyik megvalósítója is küldött néhány képet:

süti beállítások módosítása