English

Egy nap a városban

Újra megnyílt a Nordsee

Magyarósi Csaba 2012 február 07.
Címkék: gasztro étterem

Január közepén kaptam a levelet egy ismerősömtől. Azt szerette volna megtudni, hogy hallottam-e bármit a Nordseeről, ami látszólag egyik pillanatról a másikra eltűnt Magyarországról: két üzletük volt, és mindkettő bezárt.

Nem jutott időm utánanézni a dolgoknak, de a válasz elég hamar, pontosabban január 19-én megérkezett: az Index akkor cikkezett a Nordsee csődjéről, ami legalábbis megmagyarázta, hogy miért nem nyitottak ki az üzletek.

Sok könnyet nem hullattam érte: emlékeim szerint amit a németeknél ettem a Nordsee-ben, az gyorsétteremhez képest egészen ehető volt, a hazai tapasztalataim viszont elég hervasztóak voltak: egyszer vásároltunk náluk egy szendvicset, méghozzá méregdrágán, ahhoz képest meg egészen átlagos minőségben.

Ezzel együtt tudom, hogy sokan rajonganak a láncért, úgyhogy ők biztosan örülni fognak annak, hogy a budapesti Nordsee újranyílt.

Már hogy az egyik. Mert ami a Váci utcában van, az zárva maradt:

A Westendben azonban határozottan folyik a kereskedelem, a dolgozók szerint múlt hét eleje óta. Sokat nem tudtak mondani az újranyitásról, csak annyit, hogy nagyon bíznak a folytatásban, meg abban, hogy nem zárják be megint a Nordseet.

Hát így történt azt, hogy csődbe ment egy hazai gyorsétterem, aztán mégsem.

süti beállítások módosítása