English

Egy nap a városban

Állatul néz ki Budapest Hugh Jackman mögött

Magyarósi Csaba 2012 január 28.
Címkék: reklám városkép

Nyáron mindenki arról beszélt, hogy nálunk forgatja új reklámját a Farkas/Rozsomák. Szüksége is volt rá, mert a korábbi hirdetése a Liptonnal szerintem elég bénára sikeredett, nyáron viszont esély nyílt arra, hogy az újat duplán is szeretni fogjuk: egyrészt Jackman végtelenül szimpatikus figura, másrészt meg milyen jó már, hogy Budapest adja a reklám hátterét.

Hát most elkészült a hirdetés, amiben az ausztrál-amerikai sztár végigfutja Budapestet. Egészen pontosan ezt az útvonalat:


Nagyobb térképre váltás

A város egyébként remekül néz ki a reklámon, de egyértelműen saját magát adja, ez félreérthetetlenül Budapest, a legjobb formájában, nyáron. Nincs photoshop, digitálisan odarakott óratorony, csak néhány jól beállított snitt, meg egy külföldi stáb, amelyik képes megmutatni azt az arcát is a városnak, amelyikről gyakran elfelejtkezünk.

Mondjuk más kérdés, hogy a külföldi nézőnek mennyire derül ki, hogy a felvételek Budapesten készültek, leginkább persze semennyire: nincs egyetlen utalás se a városra, szóval ez inkább csak nekünk büszkeség, mint valódi országimázs.

Persze a legfontosabb országimázs talán az, ami a lakókkal érteti meg, hogy jó helyen élnek. Búcsúzásként itt van a forgatás alatt készített Jackman-interjú, amiből kiderül, hogy ő például pontosan tudta, hol dolgozott. Ez is eredmény:

süti beállítások módosítása