English

Egy nap a városban

A legjobb reggeli Budapesten: Stex

Magyarósi Csaba 2011 június 20.
Címkék: reggeli

Őszintén szólva erről a helyről indult az egész sorozat ötlete, mert pár éve olyan reggelit ettem itt, hogy azóta is emésztem. Jó volt az íze, benne volt minden, aminek bele kellett kerülnie, és olyan laktató volt, hogy délutánig nem éheztem meg tőle. Delejes étel a Stex Alfréd kedvenc reggelije.

Sok szempontból ma is olyan, mint régen, vagy mint amilyenre emlékeztem, de azért néhány ponton csalódást okozott a fogás. Az összetevők mindenesetre ugyanazok: van itt tojás, sült krumpli, sajt, kolbász, sonka és hagyma, afféle parasztreggeli ez, amibe minden szirszart beledobál az ember, amit a hűtőjében talál, és ami alapvetően pont ettől nagyon jó és laktató.

Legalábbis elméleti szinten, mert a gyakorlat azért már mutat kisebb hiányosságokat. A hagyma és a kolbász mintha most már kevesebb lenne, mint évekkel ezelőtt, ráadásul utóbbi vékonyabb is lett: korábban tömböket kaptunk, most vékony szeleteket. De nem is ez a legnagyobb problémám, hanem a krumpli, amivel majdnem sikerült hazavágni az egészet: nem sült meg eléggé, viszont még nagyobb baj, hogy borzasztóan sótlan volt, miközben a tányér egészével nem volt ilyen probléma. Mivel azonban a krumplit megforgatták a rántottában, két lehetőség állt előttem: vagy megsózom az egészet, akkor a tojást túlsózom, a krumpli ízét meg pont eltalálom, vagy hozzá sem nyúlok, és akkor minden falat, amibe krumpli kerül, reménytelenül sótlan lesz.

Azért vannak itt jó pontok is. A tojást például ügyesen sütötték meg, nem lett se túl száraz, se túl nyers. Az adag megnyugtatóan nagy és még ennél is laktatóbb, négy-öt órányi jóllakott érzéssel érdemes számolni. Rendben van a kenyér is, friss, finom, ráadásul vastag karéjokat vágnak, a papírvékony szeletek nem is passzolnának a férfias reggelihez.

És ahhoz képest, hogy milyen hatással jár, 890 forintért nem is olyan vészesen drága.

Ha kicsit odafigyelnének a krumplira és valamivel vastagabbak lennének azok a kolbászok, nehéz is lenne belekötni.

Ha érdekelnek a színvonalas reggeliző helyek, vagy csak szeretnéd megtudni, hogy mit érdemes megnézni Budapesten, hova érdemes ellátogatni, csatlakozz a facebookos csoportunkhoz, ahonnan az Egy nap a városban minden fontos írásáról értesülsz.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása