English

Egy nap a városban

Menő éttermek lesznek a CET-ben

Magyarósi Csaba 2010 december 22.
Címkék: étterem cet

Tegnap, nem sokkal azután, hogy megjelent a blogon egy poszt arról, hogy mekkora szívás már a tél közepén építeni egy CET-et, befutott a hír a bérlőkről. A közelmúltig azon kívül, hogy baromi jól fog kinézni, nem sok elképzelésünk lehetett arról, mire lesz majd jó a Duna parti kulturális intézmény, de már kezd körvonalazódni a kép. Azt legalábbis már biztosan lehet tudni, hogy jókat lehet majd enni a CET gyomrában (hahaha, micsoda dupla csavar!).

Elmondom, honnan tudom ezt: három vendéglátóhely már biztosan nyílik az épületben, az egyiket Pollok László, a másikat Benkő Zoltán, a harmadikat Malatinszky Csaba üzemelteti majd.

Pollok a Csalogány 26 miatt híres, ami a Costes megnyitásáig stabilan Budapest legjobb éttermének számított, talán az első volt az igazán európai szinten teljesítő hazai konyhák közül, és ma is az élmezőnybe tartozik. Benkő az újabb, de elismert MÁK bistro tulajdonosa, míg a boréttermet nyitó Malatinszky az egyik legmenőbb villányi bortermelő.

A jó kaják és borok mellett persze megtalálhatók lesznek magyar kézműves termelők különlegességei, lesz piac hazai borokkal és pálinkákkal megtöltve, egy rakás kávézó, amit csak el tudtok képzelni.

Jó hely lesz. 

süti beállítások módosítása