English

Egy nap a városban

Kipusztul Magyarországról a Pizza Hut?

Magyarósi Csaba 2010 november 23.
Címkék: étterem pizza hut

Annak ellenére szeretem a pizzájukat, hogy igazán nem lehet a gasztronómia Fekete Pákójának nevezni. Számtalan jó étteremben ettem, tudom értékelni a minőségi alapanyagokat, az ízvilág finom kialakítását, ettől függetlenül a kanapén fekve valami amerikai akciófilmet nézve alig pár dolog tud jobban esni, mint egy Nagy, Zsíros, Eltúlzott, Vastagtésztás amerikai módra készített olaszkolbászos a Pizza Hutból. Nem a Pizza Hutban, hanem a Pizza Hutból.

Amióta 2009. december 31-ével megszűnt a házhoz szállítás, nem is ettem náluk, de legalább megvolt a lehetősége annak, hogy bármikor ehetnék egy minden finomságtól mentes ütős pizzát valamelyik éttermükben.

Azóta viszont folyamatosan apad a remény. Először csak a vidéki nagyvárosokból tűntek el az éttermek, Győrből például úgy kopott ki az étteremlánc, hogy látszólag mindig nagy volt a forgalom náluk. Végül nem maradt egy Pizza Hut sem Budapest közigazgatási határán kívül.

A közelmúltban azonban a trendek elérték a fővárost is, egymás után tűnnek el az éttermek a különböző kerületekből. Először csak azt vettem észre, hogy a Károly körűt és a Dob utca kereszteződésében található Pizza Hutot számolták fel, aztán váratlanul eltűnt a Keleti közelében található étterem, majd szép lassan az összes többi is, kábé két hete meg pont az utolsó szabadtéri bástyának számító Király utcait nyírták ki.

Ma már csak két plázában van Pizza Hut, az Arénában és a Pólusban, de a trendeket elnézve ezekkel sem érdemes hosszútávon terveznünk  (a képet Visontay Pétertől vettem).

Én mindenesetre sajnálom, hiányozni fog a lánc, ha kipusztul, sőt, már most is hiányzik minden alkalommal, amikor telefon után nyúlok és pizzát rendelek.

Tudtok esetleg valamit arról, hogy hova menekülnek ilyen lelkesen és miért?

süti beállítások módosítása