English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Most!

szucsadam 2010 szeptember 27.
Címkék: hamburger

Legújabb sorozatunkban a fagyizók után a budapesti hamburgerek nyomába eredünk, ugyanis nem akarjuk elfogadni, hogy ez az étel csak pótszer lehet, az átmulatott éjszakák kísérőétele, esetleg a sietők gyorsfalatja. Igenis lehet igényes hamburgert is készíteni, ami semmivel sem egészségtelenebb, mint bármilyen más húsétel zöldségekkel.

Első állomásunk a Most! klub a Zichy Jenő utcában, aki úgy jobban emlékszik, a volt Articsóka Színpad, ahol a nem túl bizalomgerjesztő környezetben elhelyezett kültéri sörpadok ellenére megpróbálkoztam egy hamburgerrel. Nem vagyok ugyan egy kimondott hamburgersznob, de azért voltak már rossz élményeim, és a fagyasztva vásárolt hamburgerhús mikrózását már egyáltalán nem tudom elfogadni semmi alternatívájaként.

Itt is megkérdeztem a pincért, hogy vásárolták-e valahol a húst, és nem is válasz, hanem a megrökönyödés miatt hittem neki. Mondjuk már az árból is sejtettem, hogy nem a pályaudvaros stílusban képzelték az ízlelőbimbók kiszolgálását, de az elém lerakott marhahúsos hamburger több volt, mint szép:

A hús sütve volt, és hibátlan ízesítésű. A zsemle kellően megpirított, és sajtot pedig szintén sütéssel olvasztották rá a húsra. A zöldségek frissek, mindenből pontosan annyi volt, amennyi kell, bár a szószt hiányoltam. A mini vödörben kihozott krumplival a burger bőven elég volt, még segítettek is, az 1800 forintos "menü" ár pedig nagyjából átlagosnak mondható.

A hús ötből öt pontot érdemel, a zsemle szintén, a zöldségkörítésnek négy jár. Szószt egyáltalán nem fedeztem fel, sajnos a tesztalanyaink valószínűleg ezen fognak kivérezni - szinte senki nem készít egyedi szószt a hamburgerébe. Ötből nulla tehát. A méret ötből négy (nekem ugyan bőven elég, de nálam azért akadnak nagyétkűbbek is), az ár ötből három, vagyis összesen 30-ból 21 pont.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása