English

Egy nap a városban

Végre valahol a férfiak különleges-ruházatára is gondolnak - Anomália

szucsadam 2019 december 19.

Emlékeztek még a La Nube-ról szóló posztomra? A Móricz Zsigmond körtér közelében nyitott helyről akkor azt írtam, hogy az azt vezető házaspár miatt érdemes meglátogatni. Timi bohókás hajszíne, amik a mindenféle színre festett tonetteken is visszaköszönt, ahogy barátként üdvözöltek mindenkit, mély vendégszeretettel, sőt eljátszották kérésre szerelmes dalukat (itt hallgatható) - ultraédesek voltak. De pénzügyileg nem kimondottan nyereségesek.

A helyet végül átvették spanyol befektetők, akik újranyitották a La Nube-ot. Timi egy ideig még ott dolgozott, aztán eljött. De még egyszer meg akarta próbálni, kockáztatni, megtalálni magát egy helyen, ahol embereknek kínálhat valami jót. Önmagából valamit.

Ez a második hely lett az Anomália. Használt ruha, régiség, új dizájner cuccok, használt dizájner cuccok. Olyan dolgok, amiket Timi érdekesnek tart.

dsc00284_2.JPG

dsc00345.JPG

A pincében már rá is kezdek a régi strófámra, amire akkor szoktam, ha jó női cuccokkal találkozok: miért nincs ilyen férfiaknak is? Hogy lehet, hogy mindenhol konzervatív, a középszerűtől minimálisan eltérő ruhákat árulnak, és meg kell nézni száz terméket, hogy legalább valami értékelhetően érdekes momentumot találjak egy ruhán? Miért ne tudnának a férfiak is izgalmasan öltözni? Miért nem foglalkozik ezzel valaki?

Ekkor láttam meg, hogy a pincében nagyrészt férfiruhák vannak.

Az évek óta ismételt mantrám meghallgatásra talált, és itt testet is öltött. Különleges színek, izgalmas formák. Néha nem tudtam megmondani, tényleg férfiruha-e, amit nézek, mert azért Timi becsempészett lentre is pár nőit is, de ha úgy vagyunk a ruhaválogatással, mint Freddy Mercury - mármint hogy a nőiből is simán veszünk -, rácsaphatunk. Én mondjuk itt nem tartok, lélekben élénk színeket akarok hordani, de a konzervatív doh még rajtam ül.

Timi kávét is főz.

timi_ka_ve.gif

Ez megmaradt a vendéglátásból, a régi La Nube-ból, de csak ennyi. Ezen az új helyen jobban magára talált, mert a személyisége fontosabb talán, mint egy kávézó-bisztróban, és Timi színes, örömteli jelenléte megérdemli ezt a figyelmet. Én visszamegyek majd, és olyan öltözködős vásárlást csapok majd itt, amit élvezni is fogok. Nem keveset röhögni is tervezek.

A karácsonyi bevásárlás-őrületben egy nyugodt sziget ez a bolt, nemrég nyílt, nincsenek sokan, és egyébként sem szól mindenkinek.

Anomália - vintage, design & coffee
Cím: 1088 Budapest, Kőfaragó u. 15.
(ugyanott, ahol korábban a Kabinet Galéria volt, akiket viszont sajnálok, hogy elmentek)

süti beállítások módosítása