English

Egy nap a városban

A legjobb nyári játékok kertbe, vízpartokra és városi parkokba

szucsadam 2018 július 18.
Címkék: játék hirdető

Nyári ajánlónkban megmutatjuk, mi milyen játékokat viszünk magunkkal strandra, kerti partikba. Tipikusan olyan játékok ezek, amiket például a Városligetben is használhatunk, vagy bárhol, ahol nagy, füves terület áll rendelkezésre.

Wicked Body Bubble buborékfoci labda

Elképesztő népszerűségnek örvend azok körében, akik már próbálták, felnőttek és gyerekek szeme egyformán csillan fel, amikor meglátják. Céges csapatépítők kedvelt kelléke, hogy mást ne mondjak.

szabadidosport-egyeb-szabadidos-termekek-wicked-body-bubble-labda-jatek.jpg

A lényege, hogy belebújsz egy sok-sok levegővel felfújt, masszív buborékba. Odabent két fogantyú és rögzítő öv található. Onnantól kezdve, hogy a cuccot magadra öltöd, gyakorlatilag Supermanné válsz: tiszta erővel neked futhatnak, felborulhatsz, legurulhatsz egy lejtőn, semmi bajod nem lesz. Sérthetetlen leszel.

És közben lehet focizni, ami biztosan szuper élmény, főleg ha két buborék tiszta erővel találkozik. A visszapattanási érték akkora, hogy végre mi is megtudjuk, milyen volt játszani Neymarnak a világbajnoságon. Márhogy vízszintesen.

Csakhogy nálunk egy kerti partin sajnos csak egy buborékfoci labda volt, így először azt gondoltuk, hogy nem is használhatjuk. Gyorsan kiderült, hogy tévedtem: a felnőttek és a gyerekek ugyanolyan örömet találnak a cuccban akkor is, ha csak egy ember veheti fel a jelmezt, és fociról szó sincs.

Meg lehet lovagolni:

Fejesugrás-szimulátorként is jó:

Ha valakire dühösek vagyunk, egyszerűen ráadjuk a labdát, és teljes erőből ütjük és rúgjuk. Semmit nem fog érezni, mi pedig sokkal jobban élvezzük ezt, mint a homokzsákolást.

Megnézhetjük, hogy a támadó vagy a védő esik el hamarabb:

Vagy csak egymagunkban játszunk vele:

Tényleg nem tudok elképzelni ennyire 9-99 korosztályú játékot, mindenki, azonnal rácuppan.

Kapható itt, 19.990 Ft.

Táskakompatibilitás: nem fér bele táskába, autóban ajánlott szállítani a célig. Javasolt egy kompresszor a fejfújáshoz.

Aerobie Sprint Ring frizbi

Vicces a történetünk a távolsági Guinness-rekorder frizbivel és testvéreivel. Egyszer, még évekkel ezelőtt kaptam egyet, amit levittem a Balaton-partra. Kiálltunk Ernővel egymással szembe, kábé húsz méterre, ahogy frizbizni illik, és elhajítottam az eszközt, csak úgy, lazán. Ami körülbelül hatvan méter megtétele után a Balaton mélyebb vizeiben süllyedt el, örökre.

Ha a kertedben játszol vele, a korong nagy valószínűséggel egy vagy inkább két telekkel arrébb száll le. Úgy repül, mint az istennyila, úgyhogy a javasolt tér neki a Városliget fátlanabb területei.

dsc01147.JPG

dsc01148.JPG

Nagyon ergonomikus: a külső pereme egy ütéseket felfogó vastag gumimembrán, mögötte egy polikarbonát szál található. Ez azért kell, hogy be lehessen állítani a vízszintes repülést: ha balra dől a frizbi, lefelé, ha jobbra, felfelé kell feszíteni picit. Ezzel pedig egy-két próbálkozás után előállítható a tökéletes repülési pálya, onnantól kezdve pedig lehet próbálkozni a Budai Vár - Dunakorzó távolsággal. Ezen azért erősen gondolkozom, hogy kipróbálom.

Megrendelhető itt, 2.990 Ft.

Táskakompatibilitás: belefér egy oldaltásába

Wicked Night Booma kültéri bumeráng

Baromi jól repül, és már majdnem visszajön a kezembe, de csak majdnem: a bumerángok a mai napig kifognak rajtam, de nagyon élvezem próbálgatni.

szabadidosport-frizbi-es-bumerang-bumerang-wicked-night-booma-kulteri-bumerang.jpg

Egyébként még ennyire sem kiszámítható a repülése, mint a frizbinek: ha rosszul dobod, akkor valószínűleg - jobbkezesként - tőled balra, úgy tíz-húsz méterre landol. Ha nagyon béna vagy, előtted, jó messze. Ha viszont kitapasztalod, elvileg egyhelyben állva, egy talpalattnyi terület elég neki, de ne feledjük: a bumeráng gyilkos eszköz volt eredetileg (Ausztráliához kötjük, pedig a legrégibb bumerángot Hollandiában találták). Lenyakazni nem fogtok vele senkit, de azért fáj, ha eltalál.

dsc01145.JPG

A bumeránghoz éjszakai játékhoz világító stick is jár.

Megrendelhető itt, 3.290 Ft.

Táskakompatibilitás: belefér egy oldaltásába

Speedminton S600 tollas szett

Régen minden családban volt egy tollas-szett, hogy a család tudjon játszani, amikor jó idő van, és elmennek kirándulni, vagy ki a kertbe. Ma a tollas inkább már a Speedminton, két szuperkönnyű alumíniumütő és a tollas-szerű labdák együtt.

dsc01152.JPG

dsc01151.JPG

Amik talán sosem voltak ilyen olcsók, most 15.990 forintért árulják a Reflexshopnál a szettet, két ütőt, egy FUN labdát a kezdőknek, egy MATCH labdát a versenyző alkatoknak, és NIGHT labdát az éjszakai játékhoz.

Megrendelhető itt, 15.990 Ft.

Táskakompatibilitás: kézben hordható, jár hozzá egy tok, amibe a labdák is beleférnek.

Waboba Pro vízen pattanó labda

A vízes labdázás legszórakoztatóbb módja a Waboba. Az egyébként elég súlyos labda pattog, ugrál a vízen, és ha eltalál, egy nagy taccsanás kíséretében rendezi át a zsírpárnáidat. De a labda anyaga miatt az ütés eloszlik, felfogja az erőt a szerkezet, és nem fáj. Annyira.

untitled-2_2.gif

A Waboba Pro az összes Waboba közül a legjobb, mert többet pattan, rugalmasabb, a hülyeségmutató fokozhatatlanul kilenghet, mindenképp ezt javaslom. Vigyázni kell a mellettünk fürdőzőkre, mert könnyen az arcukba taccsan a cucc, ami a hanghatás miatt nagyon ingerel a nevetésre, pedig ilyenkor komoly arccal kell elnézést kérni, természetesen.

waboba-pro-eletkep-beach.jpg

waboba-pro-indian-vizen-pattano-labda-piros-reflexshop.jpg

Megrendelhető itt, 2.790 Ft.

Táskakompatibilitás: zsebben elfér

Invento Limbo II Emerald trükksárkány

A Limbo sárkány igen népszerű volt a kezdő reptetők körében, most itt van a továbbfejlesztett verzió. Ez egy kétzsinóros sárkány, vagyis könnyebb bánni vele, ráadásul precíz, nagy szélben is használható (üvegszálas keretet kapott), és egyszerű összeszerelni.

trukksarkany-invento-limbo-ii-emerald-sarkany-2.jpg

Megrendelhető itt, 14.290 Ft.

Táskakompatibilitás: kézben hordható, kábé egy méteres, jár hozzá egy tok is

Mölkky

Egyik személyes kedvencem. Nem mintha különösebben összetett vagy újszerű játék lenne, de a játékmenet valahogy tud viccesre sikeredni.

Adott 15 fadarab, meg a kezedben még egy. Lerakod a fadarabokat úgy, mint a biliárdasztalon a színes golyókat, magadtól jó távol, és a kezedben lévővel próbálod eltalálni a többit. Ha egy esik, a rajta lévő számot kapod. Ha több, annyit, ahányat borítottál. Minden fát ott állítasz fel, ahol elborult, és jön a következő játékos.

dsc00010_1.JPG

A játék elején világos, hogy könnyű találni, és több fát borítasz. Később azonban, ha "leszakad a bolytól" egy magasabb pontértékű fa, akkor azt próbálod meg eltalálni. Csakhogy egyet nehezebb eltrafálni, mint többet, ráadásul a szétszóródott fadarabok eddigre egyre távolabb kerültek tőled, a végén az egész kertet beboríthatják.

Megrendelhető itt, 11.990 Ft.

Táskakompatibilitás: kézben hordható, jár hozzá egy mini faláda

Egyébként baromi jó volt kipróbálni ezt a nyári játékfelhozatalt, amiben minden helyzetre találtam valamit. Ha egyedül vagy, bumerángozhatsz (vagy sárkányt is eregethetsz), ha olyannal játszanál, akivel nem akarsz beszélgetni, a rekorder frizbit választod, 50 méteres távval számolva. Ha gyerkeekkel ökörködnél, vagy csak püfölni támad kedved, a buboréklabda kerül elő. Vízben Waboba, fűben Mölkky, szóval a fenti szettel egy egész baráti társaság egy teljes napot el tud tölteni némi grillezés, italozás és napsütés kíséretében.

Disclaimer: a Reflexshop az Egy nap a városban hirdetője, a fenti játékok a budai vagy pesti üzletükben is megvásárolhatók vagy megtekinthetőek.

Posztok a Hónap Játékában:

A hónap játéka - Metal Earth R2-D2 és C-3PO
A hónap játéka: KLANK
A hónap játéka: Összeszerelni egy igazi tekerőlantot!
A hónap játéka - A Tiltott Sziget és Tiltott Sivatag
A hónap játéka: A Mars terraformálása
A hónap játéka - Twin-it

süti beállítások módosítása