English

Egy nap a városban

BPBARbq, ahol kapni lehet az örömóda(last)

szucsadam 2018 május 02.
Címkék: gasztro streetfood
Értitek, oldalas, örömóda, értitek. Hát ez a szóvicc annyira rossz, hogy nem tudtam kihagyni bocs.

dsc08423.JPG

A BPBARbq-ról azt kell tudni - azon túl, hogy elolvassátok Csaba tesztjét másfél évvel ezelőttről, ami ma is érvényes -, hogy Serényi Zsolt és Urbán Roland nyitotta Erzsébetváros turistás részén, de mégis a helyieknek. Serényi Zsoltról annyit érdemes tudni, hogy ha lenne egy “Keressük a barbeque-zás arcát” verseny, tutira ő lenne a nyertes.

14702235_332039203824963_1258661808373305909_n.jpg

A Tetovált Séf a nyers megjelenésével olyan hitelesen röffentheti be a magyar gyártású szmókerét, mint senki a világon. Ha börtönbe hívnák BBQ-ra, befelé menet nagyon be kellene mutatkoznia az őröknek, hogy kifelé menet könnyen jusson ki.

Gyorsan elkészíthető ételeket kínálnak, pastrami, hamburger, pulled pork, reuben. Ami hatalmas pluszt ad hozzá, az a barbeque vonal, amiről az étlapon is nagyon kihangsúlyozzák, hogy mindenki megértse:

az nem egy szósz!

Nemrég az állandó étlapra is rákerült a népszerű oldalas, úgyhogy gondoltam, kipróbálom végre, hogyan készítik ők. És hát mondanom sem kell, egy baromi vagány ételt kaptam.

Fontos leszögezni, hogy a hely nem egy fine dining palota, a srácok simán bevallják ha az általuk kínált ketchup vagy majonéz gyári, ez a hely nem a kifinomultságról szól, viszont mégis elképesztően ízletes cuccokat képesek kihozni a lehetőségeikből. Voltam én más BBQ kajáldában, de az itteni falatok nagyvonalúan odafröccsentett vagánysága igazán hitelessé teszi a helyet.

Szóval oldalas. Nincs hozzá krumpli, egy darab hasáb vagy egy mikromnyi parázs sem. Van viszont saláta. Van hozzá kukoricasaláta. Van hozzá iszonyú finom sajtos tortiglioni egy kis tálkában. Meg van coleslaw is. Most képzeld el, ahogy az oldalas mellé egyszer az egyik, másszor a másik helyről csippentesz, finoman fel-felröffentve, meg persze felszúrod a salátát, aztán ráküldesz egy kis sört - vannak elég jók itt -, ha ettől nem derülsz jókedvre, akkor semmitől.

Nem kifinomult, combos, eltelít, nehéz, de nagyon jó.

Szóval aki még nem járt itt, annak érdemes kipróbálni a helyet, lehetőleg ne az emeleti hátsó asztalhoz üljetek, mert oda valami különös oknál fogva kivezetést kapott a konyhai elszívó (tudom, hogy nyilván bevezetésnek indult), így egy-egy jól odapörkölt hús esetén olyan faszénszagot kap a ruhád, hogy ihaj.

dsc08418.JPG

dsc08419.JPG

A képek minőségéért bocs, nem értem, hogy nem vettem észre hogy ilyen rosszak lettek. Biztos csak a zabálással foglalkoztam.

BPBarbq
Cím:
1072 Budapest Akácfa utca. 24.

süti beállítások módosítása