English

Egy nap a városban

Ennél szebb nevet nem adhatsz étteremnek: CUPÁKOS!

Magyarósi Csaba 2017 június 29.
Címkék: gasztro

A belvárosban nyílt, és azóta ingerenciát érzek arra, hogy kipróbáljam, amióta kábé egy hónapja először hallottam róla (csak nem jártam itthon). Utoljára a Szaft nevű hely hozott ennyire izgalomban, az a Városligeti tó mellett nyílt és tök bevallottan arra épített, hogy fogsz egy kenyeret és jól kitunkolod vele, amit a tányérodba öntenek (azóta már bezárt).

A CUPÁK viszont ennek a vonalnak a kimaxolása, ez az eper a tejszínhabon, bármennyire is gusztustalan kép ez így a cupák szó után.

dsc07943.JPG

Szóval a héten kipróbáltuk a helyet és jelentem: rendben van.

Mutatom először, hogy miket ettünk. Mert sokat ettünk.

Volt bableves:

dsc07948.JPG

Májas kenyér:

dsc07949.JPG

Rakott krumpli (fél adag):

dsc07946.JPG

Császár hagymás krumplival:

dsc07953.JPG

És kacsa káposztával:

dsc07954.JPG

Mindegyik jól néz ki, jó a tálalása, mindennek jó az íze, különösen a rakott krumpli volt, ha nem is Széll Tamás-i értelemben fantasztikus, de egyébként az a vicc, hogy a saját dimenziójában majdnem: akkor értenéd csak meg a kettő közti különbséget, ha egymás után kóstolnád őket, ahogy egy 4K-s tévé képe is csak akkor üt, ha ott van mellette egy 1080p-s, önmagában ez utóbbi is okés.

Szóval minden jó volt, főleg ahhoz képest, hogy ennyi ételért itallal együtt fizettünk hétezer valamennyit, és az adagok akkorák, hogy ennek kábé a fele is elég. Szóval kontextusba helyezve a Cupákban 3-4 ezerből akár már ketten jót ehetnek és jól lakhatnak, ami menő.

Az egyetlen gond talán az, hogy a neve ennél többet ígér. Én masszívabb belsőségekre, csontos dolgokra számítottam, pacalra, zsírban és hasonlókban tocsogó ételekre, ehhez képest ez a hely egészen konszolidált.

Van Győrben egy étterem: a Marcal. Hát az asztán nem haute cuisine. Ott vagy mindent kirántanak, vagy mindent zsírban forgatnak meg és utána szalonnázzák, vagy rántják. Olcsó ebédmenüt adnak, ami nyilvánvalóan nem egészséges és nincs is gasztronómiai értéke a Michelin-csillagos értelemben. De ott aztán tobzódnak cupákilag. Egy teljesen más dimenzióban, mindent, amit az elmúlt húsz évben tanultunk a gasztronómiáról levetkőzve a Marcal tökéletesen szórakoztató és jó ételeket ad, bablevesek, gulyások, zsíros fogások, életveszély, de néha bele tudnék fulladni.

Biztos nehéz megtalálni a jó egyensúlyt, de a Cupákos léphetne még egy bátrat a Marcal felé, hogy beteljesítse azt, amit ígér, de engem így is megvettek, tök jó opció minden esetben, amikor a belvárosban megéhezek és jót akarok enni jó áron.

Csekkoljátok!

Cupákos
Budapest, Kazinczy u. 31, 1075
06709084404

süti beállítások módosítása