English

Egy nap a városban

Folytatódik a Gerlóczy kivéreztetése, ollé!

Magyarósi Csaba 2016 június 16.

Ugye ott hagytuk abba, hogy a város egyik leghangulatosabb terét kialakító Gerlóczy nem kapott teraszengedélyt erre a nyárra, mert felújítás lesz a közeli utcában, és a szálló por zavarná a vendégeket. A fenti döntés egy, a nyereségét a teraszból szerző étteremnek kábé annyi, mintha ágyúval szétlőnék az egészet, persze akkor kevésbé lenne értékes majd annak, akinek az ölébe hullik előbb-utóbb.

4_4_1_1.jpg

Lényeg, hogy minden bajsejtelem bejött, mert:

  1. eddig is tudtuk, hogy az ötödik kerület minden építkezés mellé kiad teraszengedélyt, szóval kizárólag ebben az esetben izgatja ennyire a szálló por kérdése
  2. elmondták, hogy amúgy sem közvetlenül a szálló por a gond, hanem hogy a korábban annyira védett teraszt sittlerakónak akarják használni, szóval inkább logisztikai, mint egészségügyi okai vannak a tiltásnak
  3. a májusra ígért építkezés azóta sem kezdődött el, a fél szezon lement és a Gerlóczy lassan kivérzik a semmiért

Mindez együtt már kiadja, hogy a tiltást vagy átgondolatlanság, vagy rosszindulat mozgatja, de szakmailag biztosan nem stimmel az ügy. Persze nem ez az első eset, hogy furcsaságok történnek az ötödik kerületben. 

Izgalmas adalék, hogy az utolsó cikk óta a várban is megindult a tisztogatás, ott a Ruszwurm teraszát akarja elvenni a kerület, igaz, a két eset csak látszólag hasonlít egymásra: a cukrászda nevetségesen alacsony négyzetméterárat fizet és ha ki tudná csengetni a kerületben általános díjakat, maradhatna a helyén a terasz. A Gerlóczynál ezzel szemben nincs tárgyalási lehetőség, hülyébbnél hülyébb érvek mentén folyik a tisztogatás, a kerület valószínűleg nem jönne zavarba, ha a tulajdonosoknak előbb-utóbb ki kéne vonulniuk az épületből és azt át kéne adniuk valakinek.

Értitek, na.

Akárhogy is, volt egy játékunk, pontosabban egy pályázatunk: képeket vártunk tőletek, amikből kiderül, hogy szerintetek mi lesz a Gerlóczy helyén, amikor sikerül végre kipusztítani onnan ezt a szemét brigádot, amelyik már jóval a mostani városvezetés előtt gondozgatta ott a teret.

És lett egy nyertesünk is, a legtöbb szavazat erre a képre érkezett, gratuláljunk Elődnek:

 palyamu.jpg

Más dolgunk ezen kívül nincs, csak kivárni türelemmel, ahogy a Gerlóczy is elesik a csatában, mint mindenki más, akit az elmúlt években akaratán kívül csatába rángattak. Vagy csatába fognak rángatni.

Vagyis ahogy Philip Roth írta, persze nem az ötödik kerületi önkormányzatról, hanem az öregségről, de attól még stimmel: nem csata ez, hanem mészárlás.

Persze ettől még nagyon örülünk a hétfői focigyőzelemnek!!!! XDDDD kacsintósszmájli!

süti beállítások módosítása