English

Egy nap a városban

Gőzburger: Budapest egyik legjobb hamburgere egészen spéci módon készül

Magyarósi Csaba 2015 szeptember 01.
Címkék: gasztro

Pista báról már korábban is írtunk, például mert olyan fantasztikus szendvicseket készít, amilyeneket kevesen a városban. Egy ideje már hallottuk, hogy nekiállt valami egészen különlegesnek, a gőzburgernek, de csak tegnap sikerült kipróbálnunk az új csodát.

dsc07873.jpg

Pedig a név alapján egyáltalán nem gondoltam, hogy olyasmiről van szó, ami érdemben beleszólhat a budapesti élmezőny alakulásába, annak ellenére sem, hogy Pista bá a nagy átlagnál sokkal ügyesebben kísérletezik az ízekkel.

Egyszerűen előítéletem volt a gőzburger kifejezéssel, mindig a gőzgombóc jutott eszembe róla, aminek meg semmi köze a burgerekhez.

És tényleg elég spéci receptről van szó, az Egyesült Államokban is csak Connecticutban kóstolhatsz hasonlót. A recept lényege, hogy a húst nem sütik, csak gőzölik, amitől jobban benne maradnak az aromák, de egyszersmind kicsit undorítónak is tűnik az egész.

Amíg meg nem kapod a rendelésed.

Mert akkor minden megváltozik.

Kihozzák eléd ezt a csodálatos, dupla húsos szörnyet és szerelembe esel. Rómeó nem nézett úgy Júliára, mint a burgerre éhes tesztelő erre a dögre:

dsc07872.jpg

És beleharapsz. És az egész elkezd masszává válva szétfolyni a kezeid közt. És közben olyan ízeket érzel, amilyenekre nem is számítottál. A marhahús gőzölve szenzációs, lágy és karakteres. A ciabatta hiánypótló, a régi Zing eltűnése óta várjuk, hogy valaki újra ilyesmivel kísérletezzen, a sajt nyúlik, de jó félméteresre, a karamellizált hagyma visszafotott, a spéci majonézes házi szósznak meg azonnal rajongója lettem. És az egész mellett ott az uborka, amitől bájosan tájjellegű vizuálisan a cucc, és ami ízben hibátlanul passzol ehhez az egész izéhez.

dsc07867.jpg

További fotóim nincsenek, mert amint elkezded enni, egy végeláthatatlan dzsuva az egész kezed. 

A Pista bá gőzburgere kihagyhatatlan minden burger iránt elkötelezett magyar nőnek és férfinak, általa válik jobbá a nemzet. Ez az egyik legjobb hamburger, amit itthon ehetsz, ha eddig kimaradt, próbáld ki: egy hússal 1500 forint, azzal is bőven eltelsz, két hússal 1980-ért meg akkora az adag, hogy ha 3-4 körül betolsz egyet, este 8-9 körül még bőven bírni fogod újabb kaja nélkül.

Pista bá
Madách Imre út 1.
0617899420
H-Szo: 11:30- 22:00

süti beállítások módosítása