English

Egy nap a városban

Kipróbáltuk az üstökösként felbukkant hamburgerezőt - Lucky 7 Burgers

szucsadam 2015 augusztus 06.
Címkék: gasztro hamburger

Néha felnézünk a Tripadvisorra, hogy megnézzük, a Budapestre látogatók milyen helyekre kattantak rá az utóbbi időben. Csaba egy éve Budapest akkor legjobbnak rangsorolt éttermét, a Zellert fedezte fel ilyen módszerrel, most pedig nekem szúrt szemet egy Lucky 7 Burgers nevű hely, amit a mai napon már a második legjobb kajálós helyként tüntet fel az oldal az értékelések alapján, az egész fővárosban.

Úgy, hogy a Lucky 7 Burgers alig pár hónapos hely.

Mit tesz ilyenkor az Egy nap a városban stábja? Azonnal a helyszínre siet, hogy kipróbálja az új izgalmakat.

Gyorsan átfutottam a képeket, de nem lettem sokkal okosabb. Azt ugyan láttam, hogy Gary Oldman is itt evett nemrég (tudjátok, a rendőrfőnök Gotham Cityből), de a kajafotókból csak korlátozottan tudtam következtetni a minőségre. Szóval tegnap a szakadó esőben, cuppogó cipőben állítottam be a szinte üres hamburgerezőbe, a Piarista utcában. 

p1290248.JPG

p1290239.JPG

Rögtön a tulajdonos libbent mellém (ez a frissen nyitott helyek sajátossága), hogy elmondja a hely kínálatát, és kipuhatolja, mit szeretnék enni. Végül egy sima hamburger-menüt kértem, ami 2490 forintért egy alap hamburgert, egy üdítőt vagy sört és hasábburgonyát jelent. Gyorsan hozták:

p1290241.JPG

p1290244.JPG

Ahhoz, hogy elmondjam, milyen volt a hamburger, el kell mesélnem egy rövid történetet. Középiskolás éveim alatt, Győrben volt egy éjjel-nappali hamburgerező a vidéki buszpályaudvar mellett. Amikor éjszaka hazafelé sétáltunk, általában megálltunk itt, és a sörtől elnehezült hasunkba bepakoltunk egy kis zsíros cuccot. Egyáltalán nem volt szofisztikált étel, de akkoriban mindenhol hasonlóan készítették a hamburgert: fagyasztott húspép újrasütve, saláta, hagyma, uborka, és persze a nélkülözhetetlen ketchup és mustár. Kizárólag éjszaka ettünk belőle, nappal, józanul soha nem kóstoltam, mégis ez volt abban a pillanatban a lehető legjobb kaja, amit el tudtam volna képzelni.

Erre mondják, hogy a körülmények befolyásolják az ízlésünket. Ami azért az évek során fejlődött is.

Azért meséltem ezt el, mert az ottani hamburger íze ugrott be. Itt gyorsan meg is védem a Lucky 7-et: a húspogácsa náluk egyáltalán nem fagyasztott húspép, itt marhanyakat daráltak, ahogy minimálisan elvárható, sajnos kevés vesefaggyúval, és túl laposra formázva, kissé túlsütve. De a hús melletti cuccok, az - egyébként ízletes - zöldségek, de leginkább a bolti ketchup és mustár bőkezű rátocsogtatásának hatására ott voltam megint Győrben, 1997-ben, a vidéki buszpályaudvarnál.

Szóval nem, a Lucky 7 hamburgere nem veszi fel a versenyt már a budapesti top mezőnnyel, nincsenek egy súlycsoportban. Az egyedi szószok hiánya (van egy Lucky 7 burger nevű opció, amin van saját ranch öntet, de az már 2950 forint, messze a minőségi budapesti hamburgerárak felett), a buci szétesése, a hús minősége és állaga, a fagyasztott krumpli mind-mind egyenként szorul fejlesztésre, vagyis alapvetően kellene megreformálni a konyhát ahhoz, hogy a Lucky 7 az élmezőnybe tartozzon.

Viszont van egy nem elhanyagolható réteg, aki a kétezres évek elején szerette meg a hamburgert, és akiknek nem kell a kifinomult vonal, inkább az intenzív ízek, fűszerek jönnek be. A Tripadvisor és a többi oldal értékelésén ez a hatás látszik szerintem: nekik a Lucky 7 bejön. Kár, hogy túlárazott a hamburgerük, ami azonban a lokáció miatt érthető, szóval

giphy_2.gif

Viszont továbbra sem biztos, hogy a Tripadvisor alapján kell választani éttermet, ha budapesti vagy. Elég, ha belegondolsz, hogy egy néhány napos látogatás után a saját online lelkesedésünkből milyen megalapozott toplistákat tudnának felállítani egy jakartai vagy akár egy varsói éttermi kalauzban.

Lucky 7 Burgers
Cím: 1052 Budapest, Piarista u. 1.
Nyitva: keddtől vasárnapig 12:00 - 00:00

süti beállítások módosítása