English

Egy nap a városban

Az örök menedék: Hummus Bar

Magyarósi Csaba 2015 február 23.
Címkék: gasztro

Kétszer is írtunk már a Hummus Barról, de még egyszer sem saját jogon:

- volt, amikor a gyrossorozatunkba rántottuk be, pedig igazából nem is árulnak gyrost
- máskor meg a legjobb vegetáriánus éttermek közt emlegettük, pedig sok éttermükben húst is adnak

Hihetetlen, de most először írunk a Hummus Bárról csak azért, mert van. Egyszerűen muszáj írni róla annak ellenére, hogy olyan sokan ismerik, mert nagyon sokan meg nem ismerik, pedig van néhány olyan jó tulajdonsága a láncnak, ami mellett nem ér szó nélkül elmenni.

dsc02890.JPG

dsc02892.JPG

Az első az, hogy rengeteg helyen megtalálható, összesen tíz helyszínen tudod tolni a hummust, szóval életmentő lehet, ha akárhol rád jön az éhség.

A másik az, hogy olcsó: egy hummustálat már 990-ért megkapsz, ha kérsz rá gombát is, ez a kedvenc konstellációm, 1090-et fizetsz, ami egyszerűen felfoghatatlanul kevés, figyelembe véve, hogy úgy jóllaksz, hogy az asztaltól is nehéz lesz felállnod.

Ráadásul a csicseriborsóból és szezámmagból készült étel tök egészséges, tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, miközben a zsírtartalma alacsony, ráadásul ezek többsége is többszörösen telítetlen. A kalóriatartalom sem magas, szóval úgy eheted magad degeszre, hogy sem a belehalástól, sem az elhízástól nem kell félned.

Egy ezresért.

Ha e mellé odateszed, hogy akármelyik helyre mész be, kedvesen fogadnak és azonnal a kezedbe nyomnak egy mentateát, meg azt, hogy a kajáik nemcsak szenzációsan laktatóak, olcsók, de jók is, akkor már megérted, hogy miként nőtt tízre a láncban érdekelt helyek száma. Ráadásul házhoz szállítás is van, kétezer forinttól a kék területen ingyen:

map_1.jpg

dsc02896.JPG

Szóval, amit bent adnak, az nem meglepő módon főként a hummus köré szerveződik, bár kérhetsz pita szendvicseket is, például a belsőségekkel gazdagon megtömött Jeruzsálem Mixet, ami csodálatosan gusztustalan fogás szívvel, májjal, képtelenség lejönni róla.

A hummust meg mindeféle feltéttel gazdagíthatod gombától falafelen át egészen a shawarmáig, ami ipari mennyiségű grillezett csirkehúst jelent:

dsc02902.JPG

Ha e mellé kikérsz még pikáns marokkói répát 400-ért, akkor nemcsak azt kockáztatod, hogy aznap már nem fogsz többet enni, de konkrétan ez már a rosszulléthez is elég, ha ilyesmire vágynál. Alternatív javaslat: kikéritek ketten a fogást, és jól fogtok lakni, esküszöm, kétezerből.

dsc02899.JPG

dsc02900.JPG

dsc02904.JPG

Szóval a Hummus Bar akkor is megérdemli a figyelmet, ha valamiért még nem jártál ott sosem, és akkor is, ha a nagy gasztroforradalom elragadott és más irányba vitt, mert a fogásaik a mai napig versenyképesek, és mindezt annyi helyen, olyan áron tudják biztosítani, hogy teljesen természetes választás náluk betolni az ebédet.

Hummus Bar

süti beállítások módosítása