English

Egy nap a városban

Budáról Pestre költözött az egyik legjobb halas hely - Bubba’s Water Grill 2.

szucsadam 2015 február 16.
Címkék: gasztro hal corvin

Az első poszt a helyről nagyjából egy éve jelent meg itt a blogon. Akkor Csaba azt írta, hogy a Déli pályaudvar nyitott aluljárójában megbújó kis hely miatt Buda 3:2-re leverte Pestet a jó halas helyekben. A Nemo, a Vörös Homár, és a Bubba’s állt szemben a thebigfish-sel és a Halkakassal.

Mostanra megváltozott a helyzet. Egyrészt Budának lett egy Ocean's 21-e, a Bubba’s pedig átköltözött Pestre.

3:3, ami még testvérek között is döntetlen.

Nem így tervezték. A Bubba’s tulajdonosai úgy akartak terjeszkedni, hogy közben a Délinél is megmaradnak, sőt ott is bővíteni akarták a standot. De, ahogy a Facebook oldalukon olvasható, akaratuk ellenére rakták ki őket, így csak a költözés maradt az akkor már épülő Corvin-sétányon található üzlethelyiségükbe. És noha egészen más a környezet, egész más a közönség, egyvalami az új helyen is változatlan:

autóval megközelíteni őket szinte lehetetlen.

Vagyis az evés utáni egészségügyi séta mindenképp adott, ha itt eszünk.

Itt volt a régi hely:

p1240452.JPG

Itt az új:

p1260259.JPG

Egyébként a Déliben megszokott enteriőr itt sokkal barátságosabb légkört teremt, hiszen az üveg túloldalán nem a siető utazókat és a nagy, sivár, szürke aszfaltot kell nézni. Persze a Corvin sétány sem kimondottan egy tengerpart, és a zöldfelületek is lehetnének erőteljesebbek az én ízlésemnek, de azért minőségi a váltás, na.

p1260263.JPG

p1260262.JPG

p1260268.JPG

A kínálat alapvetően a korábban már megszokott vonal. A fish&chips mellett van frog&chips az étlapon (igen, ez békacomb krumplival), grillezett tengeri halak és herkentyűk, makréla, vajhal, lazac és harcsa, meg sörtésztában sült cuccok. Van néhány leves (hal és fokhagymakrém, amikor ott jártam), meg saláták, köretek. Csaba imádta tavaly a hely grillezett cuccait, én azonban most másért jöttem.

A Facebook-oldalukon február 10-re, keddre ígérték a rákburgerük debütálását. Ezt akartam megkóstolni.

Sajnos a helyről legutóbb is megemlítettünk néhány kifogást, most is kénytelen vagyok kiemelni egy bakit. Az ugyanis nagyon jó dolog, amikor egy hely étlapjának változása online követhető, szuper, ha kitalálnak új fogásokat, és azokat jóelőre beharangozzák. Azok, akik szeretnek újabb és újabb kajákat kóstolni - mint én -, így tervezhetik az útvonalukat. Így ha kedden tízkor kiírják, hogy van rákburger, és az milyen wow, akkor fél négykor nem így kéne lepattannom:

Hááát, még ki kéne olvadni a rákoknak. De egyél inkább halburgert, ugyanaz, csak ebbe beledaráltak még egy kis rákot is, szóval…

Hű, de lehangoló. Kösz, akkor kérek egy halburgert, a többit hozzáképzelem. Ha már úgysem olyan nagy szám az eladó szerint. Persze, ha ideszólok, hogy jövök, biztos terített asztal várt volna. De mi nem azok a srácok vagyunk, akik előre bejelentve érkeznek, és várják a sült galambot. Mi azt az élményt keressük, amit ti is kaptok, ha elmentek egy helyre.

Egyébként az itteni halburger pogácsája az egyik legjobb, amit ebben a műfajban kaptam, a saláta meg a zsemle viszont nagyon unalmas mellette. Szerencse, hogy ott van a paradicsomlekvár és a sült krumpli, és bár utóbbi eléggé olajos, a száraz bucihoz pont passzol a nedvességtartalma.

p1260270.JPG

Gyerekeknek külön asztal, nyilván imádják a kis birodalmukat (a korábbi szörfdeszkán evés már csak itt maradt meg):

p1260273.JPG

A szörp valami félelmetesen jó, inkább egy friss, savas lekvárnak tűnik szódával. Még a habjában is rostok ugrálnak.

p1260266.JPG

Szóval ez az új Bubba’s. A régi minőség, új helyen, és ha az online jelenlétet összehangolják a helyszíni lelkesedéssel, és lecserélik a hamburgerzsemlét, akkor sokat javulhatnak még.

Bubba’s Water Grill
Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány
Nyitva: hétfőtől csütörtökig 11:00 - 22:00, péntek-szombat 11:00 - 00:00, vasárnap 11:00 - 22:00

Disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül érkeztünk, a számlát pedig saját zsebből fizettük, mert mi ilyen srácok vagyunk!

süti beállítások módosítása