English

Egy nap a városban

A legjobb ebédmenü nyomában: Food Boutique és az ötcsillagos menü

Magyarósi Csaba 2015 január 15.
Címkék: gasztro ebédmenü

Tovább folytatódik közkedvelt sorozatunk, a barátságos és mindig nyílt szívű Legjobb Ebédmenük! A most következő cikk bizonyítja, hogy tényleg:

Kétségbeesetten akartam enni valamit, amikor közbejött egy Food Boutique. A 13. kerületi étterem elé táblát raktak, arra írták krétával az ebédmenüt, ami aznap épp savanyú káposzta leves és burgonyás kéregben sült sertésszűz volt.

Leánykori nevén mátrai borzaska.

Gyorsan megnéztem a honlapjukat, hátha felraktak néhány képet az ételekről és tényleg:

10918992_696639280433273_8917184014915406007_n.jpg

10898244_696639297099938_7872445803429139562_n.jpg

Ezek után biztos voltam abban, hogy valami átverés következik, és kíváncsian vártam, hogy amit kihoznak, az mennyiben különbözik a fotózott ebédtől.

Várakozás közben volt időm szétnézni, az étterem mostanában nyílt, kellemes, rendben van a belső kialakítás, bár nem szélsőségesen ötletes. A mosdót viszont talán kicsit túltolták, a félhomálynál is kevesebb fényben a sötét berendezési tárgyak kicsit nehezen értelmezhetők, megkülönböztethetők, ami azért gond, mert így a célzás is problémás, de tény, hogy emlékezetes az étteremnek ez a blokkja.

dsc02799.JPG

dsc02801.JPG

Az étlapon kacsemell van, pecsenye kacsamáj, fekete kagyló, lazac, omlós marha, szóval eklektikus a kínálat, ami gyanús, viszont rövid a lista, és ez már reményt keltő: kevés alapanyaggal dolgoznak, ami a frissesség feltétele. Nem garanciája, de feltétele.

Rövid várakozás után aztán megjött a leves, és kiderült, hogy ezt benéztem: nem rosszabb, mint a képen, hanem  jobb:

dsc02805.JPG

A kiszolgálás udvarias, hoztak gyorsa kenyeret is, amikor látták, hogy zavartan keresgélek, de fontosabb, hogy a savanyú káposzta váratlanul, sőt, hirtelen szenzációs volt. Úgy erőteljes, klasszikus, hogy minden túlzástól mentes, tök jó technikával készítették el a kiváló alapanyagokat, az adag nagy is volt, laktató, ez a leves, ebben a kivitelben az egyik legjobb volt, amit mostanában elém raktak.

Annál meglepőbb, hogy a folytatás pont ilyen erősre sikerült. A (letagadott) borzaska remek formában volt már akkor, amikor kihozták, ötletes a tálalás, a bunda ropogós, de semennyire sem száraz, ehhez jön hozzá a tökéletesre sütött, remekül fűszerezett hús és egy olyan tejfölös uborkasaláta, amiből a legtöbb hazai étterem tanulhatna.

dsc02809.JPG

dsc02811.JPG

dsc02812.JPG

dsc02814.JPG

Ilyen egyszerű egy jó ebédmenü: jó a kiszolgálás, szép a tálalás, kiválóak az ízek és nagyok az adagok. A Food Boutique nem tartozik a legolcsóbb helyek közé, mert 2000 forintba kerül a két fogás, cserébe viszont tök ötletes, jó minőségű ételt kapsz, amivel simán elvagy estig éhezés nélkül.

Foog Boutique
Ipoly utca 1-3
0612495399

Disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül érkeztünk, a számlát pedig saját zsebből fizettük, mert mi ilyen srácok vagyunk!

süti beállítások módosítása