Ha azt állítjátok, láttatok már igazán cuki pékséget, de még nem voltatok a Brótban, akkor nem láttatok.
Először is a Villa Bagatelle-t kell megtalálni, ezt a gyönyörűen felújított budai villát:
A földszinten megtaláljuk a Brót pékséget, ami olyan, mint egy ékszerdoboz, kenyerekkel és péksüteményekkel.
Ez tehát a nagy kenyértesztünk következő állomása. A hely alap, legfehérebb kenyerét (itt ez az Ardenner) és egy spéci kenyeret vásároltam (amihez épp kedvem volt, jelen esetben tönköly).
Nagy Ardenner, 600g, 790 Ft
A ház kenyere. A Brótban egyébként ugyanúgy készül a kenyér, mint a kenyértesztünk többi tagjánál: adalékanyagok, színezék, sütőpor és tartósítószer nélkül (élesztőre nem térnek ki a weboldalon).
A kenyér jó, de nincs dobogós magasságban. Jóízű, kellemes állagú cucc, rögtön a Kézműves Sütőház jutott eszünkbe Évivel, formára laposabb kiadásban, de egy nagyon fontos különbséggel: a Brót kenyere tartja magát három naposan is. Nem elegánsan, de azért tartja, míg a Kézműves Sütőházé pont úgy megy tönkre, mint egy olcsó tömegtermék.
A kiszáradása egyenletes, és minden állapotában fogyasztható, a végén pedig bundás kenyérnek is ideális. Viszont ezt az árat ezért a kenyérért sokallom (1317 Ft/kg).
100% tönköly teljes kiőrlésű, 400 g, 790 Ft
Kissé savanyúra sikerült a kenyér, ehhez képest nem túl ízgazdag. Viszont jobban eltartható, tömör, nedves, így nem szárad olyan gyorsan. Kell is, hogy tudjon várni, mert a tömörsége miatt eltart egy darabig, míg elfogy.
A végkövetkeztetés: a pékség gyönyörű, nagyon jóhírű és tényleg a minőségre törekszik. Viszont a végtermékek lehetnének jobbak, főleg hogy az ár miatt ez el is várható.
szerkezet: 4/5
íz: 4/5
tartósság: 4/5
kenyérhéj: 3/5
bundáskenyér-teszt: 4/5
ár: 1/5
Összesen: 20/30
További kenyértesztjeink itt olvashatóak.
Brót pékség
Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 17.
Nyitva:
Hétfőtől péntekig:
7:00-19:00
Szombaton és vasárnap:
8:00-12:00