English

Egy nap a városban

Így kéne mindenkinek sütnie a pisztrángot!

Magyarósi Csaba 2014 szeptember 05.
Címkék: gasztro

Múltkor már írtam arról, hogy Szentendrére mindig érdemes elmenni, mert szuper település, amit legutóbb a Czóbel-kiállítás megturboboostolt, de ha még ez sem lenne elég, adok még egy tippet, hogy miért érdemes mondjuk hétvégén észak felé indulni. Emiatt:

DSC07144.JPG

A hal Dunabogdányon fejezte be a pályafutását, vagy kezdte, nézőpont kérdése, de a lényeg, hogy ezen a településen van az ország egyik legjobb halsütője, Budapesttől alig fél órányira, viszont ennyi utazást simán megér a hely.

A zsenialitás kulcsa két olyan titkos összetevő, amire a hazai halsütők néhány remek balatoni helyet leszámítva többnyire még nem jöttek rá, ami nem csoda, mert tényleg nagy felkészülés, sok kísérletezés és hihetetlen háttérmunka szükséges ahhoz, hogy létre tudják hozni a kívánt végeredményt. De most csak nektek elárulom, mik a a finom sült hal legtitkosabb feltételei:

- jó a hal
- jól van kisütve

És körülbelül ennyi. Dunabogdányban friss alapanyagokkal dolgoznak és nem szúrják el az egészet azzal, hogy túlgondolják a sütést vagy az ízesítést: egyszerű, de jól kitalált fűszereket szórnak a halra és akkor kezdik el sütni, amikor megrendeled. Húsz perc múlva már a tányérodon is van egy olyan minőségű hal, aminél rosszabbat egyszerűen nem illene felszolgálni, de aminél jobban nem nagyon találsz az országban. Az ízesítés tök jó, a fűszeres kérek ropogós, belül viszont friss, remek halat találsz, ami nagyjából elég is egy ebédhez. Fejenként kábé háromezerből jön ki egy hal körettel. És tényleg jó.

DSC07131.JPG

DSC07140.JPG

DSC07146.JPG

DSC07148.JPG

DSC07149.JPG

Ja és vigyázzatok: hamisítják. Van egy rakás pisztrángsütő a környéken, ami ennek a híréből próbál változó, de többnyire rosszabb minőségben talpon maradni.

A Pisztrángos 
Dunabogdány, Kossuth Lajos utca 129
H-V: 11-21
06309141502

süti beállítások módosítása