English

Egy nap a városban

Szimpla háztáji boltocska: a kajálda, ahol csak háztáji alapanyagokkal dolgoznak

Magyarósi Csaba 2013 október 24.
Címkék: gasztro

A Szimplakert töretlenül szenzációs, tök mindegy, hogy külföldi turistacsoportot, vidéki barátokat vagy nyugdíjas pesti rokonokat viszünk oda, mindenki lehidal tőle (utóbbi azért, mert ötven százalékos kedvezményt kap, nem viccelek, soha olyan olcsón nem rúgtam még be, mint a nagybátyámmal).

Mióta megnyílt a vasárnapi termelői piac, csak még jobb lett a hely: ezen a napon már önmagában hatalmas jóság a belvárosban a háztáji tojás, meg a szalonna, mindez a város legjobb romkocsmájában viszont már szürreálisan szerethető koncepció.

És most itt a következő fokozat: múlt héten Ádámmal érdekes budapesti arcokat kerestünk az éjszakában, akkor tévedtünk be a töküres Szimpla Háztáji boltocskába (sic!), pont a Szimplával szemben. Bent a világ legmosolygósabb boltvezető-kiszolgáló-kombója várt minket, aki elmondta, hogy a hely csak néhány napja nyílt, úgyhogy nem szégyen, hogy korábban nem hallottunk róla.

PA170478.jpg

A koncepció egyébként egyszerűbb nem is lehetne: végigtesztelik a háztáji piac kofáit, és kiválogatják közülük azokat, akik folyamatosan jó minőséget árulnak. Vásárolnak tőlük mindenfélét, aztán ezekből ebédeket, szendvicseket, kajákat készítenek a Háztáji boltocskában, amit a hét bármelyik napján fogyaszthatsz reggeltől estig.

És vannak itt meleg kaják is, de alapvetően reggelizőhelynek éreztük Ádámmal az új Szimplát.

PA170464.jpg

PA170449.jpg

PA170452.jpg

PA170473.jpg

Elég sokat ettünk: kértünk mangalicás hot-dogot, amiben a virsli tényleg nagyon jó volt, de a kiflin még dolgozni kell, túl nagy, túl szívós ehhez a kajához.

A többi viszont rendben volt: Ádám szürkemarha-gulyást evett, szerette, én meg belevágtam egy kolbászkrémbe, ami nem tűnik nagynak, de az, ha kérsz mellé egy baguette-tet, simán jól laksz tőle. És tényleg nagyon jó kolbászos, ahogy a tojáskrémben is főleg a tojás ízét érzed, és nem valami mesterséges színezéktől sárga, hanem a sárgájától.

Egyébként csupa ilyen kajájuk van, ettünk majonézes borsósalátát, voltak mindenféle krémek, joghurtok, mondom, reggeliztetni akarnak, egész nap, de tök jól csinálják, és ügyes választással 1000-1300 forintból jóllakhatsz. Ami nem sok.

PA170447.jpg

PA170450.jpg

A péksüteményeken még van mit dolgozni, de csillagos ötös az ötletért és a megvalósításért, megint nyílt egy eredeti kajálda Budapesten.

Szimpla háztáji boltocska
Budapest, Kazinczy utca 14-gyel SZEMBEN!
H-V: 8:00-22:00

olympus posztala_2.jpg

süti beállítások módosítása