English

Egy nap a városban

Kocsma.hu app: Minőségi berúgás, olcsón

Magyarósi Csaba 2013 február 25.

Hogy a minőségi berúgás és a csúcstechnika milyen tökéletes harmóniában fér meg egymás mellett, arra a Kocsma.hu alkalmazás a legjobb bizonyíték: az iPhone-ra letölthető program azt ígéri, hogy megmutatja a közelünkben található kocsmákat, segít eldönteni, hogy érdemes-e betérnünk, és még a sétatávolságon belül található piaakciókra is felhívja a figyelmünket. Pompás, nem?

Amikor a program készítői megkértek minket arra, hogy teszteljük az alkalmazást, Ádámmal egyből felcsillant a szemünk: hogyan máshogyan lehetne tesztelni egy kocsmázós programot, mint valamiféle tudatos berúgással? A koncepció elég gyorsan összeállt a fejünkben: betöltjük a Kocsma.hu app térképznézetét, ami megmutatja a helyzetünket, majd találomra rábökünk egy helyszínre a közelünkben, és elmegyünk oda piálni.

Épp a Gozsdu udvarban voltunk, elindítottuk a programot, ami megerősítette a szörnyű sejtésünket: a környék tele van remek kocsmákkal. A találatokra bökve meg tudjuk nézni a helyek értékelését is, ezek egyébként közösségi alapon szerveződnek, te is tudsz csillagokat adni, amik befolyásolják a végeredményt. Kapsz fotókat, leírásokat a helyekről, van árlista, minden olyan, amire belépés előtt szükséged lehet. Mondjuk a program nem ismeri az összes szórakozóhelyet. Sokat ismer, viszont kimaradt belőle néhány olyan alaphely, mint mondjuk a BeerCo, de a fejlesztők szerint az adatbázis folyamatosan frissül és minden nap tucatnyi új hely bukkan fel a programban.

P1140064.jpg

Szóval böktünk és néztünk: az egyetlen feltételünk az volt, hogy legalább 3,5 csillagos legyen a hely, ahová bemegyünk, ha ennél gyengébb kocsmára böktük, újra próbálkoztunk. Az első helyszín a Telep volt, ami remek kis kocsma, csodálatos pulttal, DJ-vel, közepesen lelkes személyzettel és kellően alternatív emeleti résszel ahhoz, hogy órákat is el tudj bent tölteni.

IMG_5684.PNG

P1140066.jpg

P1140072.jpg

Én forralt bort ittam, Ádám meg fröccsöt, amiről a következőt írta:

Bujdosó, remek fröccsbor, sok savval, virágos ízekkel, ami télen különösen jól esik. 400 forint volt a 2 deci bor és az 1 deci szóda.

Aztán hozzátette még azt is, hogy kézműves sörökről még csak nem is hallottak a Telepen, ami azért elég izé.

Kis piálás után újra lecsapott az ujjunk a Kocsma.hu appban és néhány perc múlva az Anker Klubban találtuk magunkat, itt folytattuk tovább a meglehetősen gyenge lábakon álló lerészegedést, meg elkezdtük tanulmányozni is az alkalmazást.

IMG_5685.PNG

P1140086.jpg

A térképmódról már beszéltünk, ami távoli nézetben számokkal jelzi, hogy egy területre bökve hány helyszín adatait tudjuk megnézni.

Közelítve aztán már egyenként rajzolódnak ki a kocsmák:

terkep_1.jpg

Tökéletesen használható, boldogabb csak akkor lennék, ha a felső, Lista/Térkép-nézet közti váltás nem gomb lenne, hanem csúszka, jobban passzolna az iOS-könyezetbe.

Aztán megnéztük az Események menüpontot is, amiből kiderül, hogy milyen rendezvények vannak a közelünkben.

De a legizgalmasabbnak a Kocsma.hu app Italakciók-gombja tűnt, ami megmutatja, hogy hova érdemes menni berúgni, hol mérik éppen olcsón a piát.

IMG_5687.PNG

Rövid töprengés után a Könyvtár klub 350 forintos whisky-je mellett döntöttünk, szóval lehúztuk a fröccsünket, befejeztük a kajálást és indultunk. Ádám megjegyzése a kóstolt italokról és ételekről:

"A fröccs itt is remek, nem olyan jó, mint a Telepben, de ha gimnazista koromban ilyet mértek volna, már alkoholista lennék. Ezek vannak még felírva: szék szar, rák jó, zeller jó"

Rövid séta után érkeztünk meg a Könyvtár klubba, ahol kiderült, hogy a program remekül működik, tényleg 350 volt a Black Velvet, ami ha jól tudom, kanadai whisky, nem egy elképesztő pia, de ezért az árért tökéletesen rendben van. A háttérben Kareoke-party zajlott, miközben mi az előtérben csendesen lerészegedtünk a whisky-k és egyéb akciós italok társaságában.

P1140102.jpg

P1140108.jpg

P1140101.jpg

P1140110.jpg

A Kocsma.hu alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Disclaimer: a Kocsma.hu app az Egy nap a városban blog hirdetője.

süti beállítások módosítása