English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Iguana Bar és Grill

szucsadam 2010 október 06.
Címkék: hamburger

Miután végleg megszabadultunk a Szentendrei úttól, és tisztáztuk, mi is az a jó burger, a hét hátralévő részében határozottan és céltudatosan válogatni fogunk. Ha a halvány jelét látjuk a mikrós, bolti húspogácsának, vagy csak nem látjuk az eladói szemekben a hamburger intézménye iránti határtalan rajongást, azonnal távozunk.

Következő utunk az Iguana Bar & Grillbe vezetett, az 5. kerületbe, a Szabadság tér melletti Zoltán utcába. Szerencsére itt az első pillanattól éreztük a vallásos hangulatot, a mosolygós, asztalhoz kísérő lány szemében ugyan még csak friss emlékként látszódott a beavatás, a pincér kérdése egyértelművé tette a szentély funkcióját: "mennyire süssük át a húst?"

Sajtburgert kértem, amit itt is cheddar sajttal ígértek. A burgerre legfeljebb tíz percet vártam, valószínűleg a közepesen átsütött húspogácsa vont le a szintidőből. Gyakorlott burgertesztelőként először elkezdtem darabokra szedni a cuccot, hogy utána módszeresen, félköríves harapásokkal kivégezzem az áldozatot.

A húspogácsával alapvetően nem volt gond, az én hibám, hogy félig átsülve kértem, így egy kicsit krémes állagú maradt a belseje, amit nem tudtam megenni. Legközelebb jól átsütve rendelem. Egyébként a hús nagy, friss, fűszerezett, de nem vágja ki az ízbiztosítékot, négy pont.

A zsemlével kapcsolatban érdekesség, hogy a belső tartalmat felülről és alulról is zsemletetővel tették zárójelbe, aminek az alapanyag minősége lehet az oka. Látszik, hogy ez az a szétázós fajta tészta, aminek az alsó szelete rendszeresen és módszeresen eltűnik a hús alól. Kíváncsi vagyok, az utánam rendelő vajon két aljjal kapta-e a burgert, vagy esetleg ezeket a nap végén tejbe áztatva a dolgozók fogyasztják-e el. Három pont.

A zöldségköret egy kicsit unalmasra sikerült, ráadásul a paradicsom ízétől és állagától sem dobtam hátast, de tetszett, hogy a hagymát (nyersen) a tányér szélére pakolták, hátha nem kéri az illető. Négy pont.

Szószt nem fedeztem fel a cheddar sajtnak álcázott olvadék mellett sem, ez sajnos ismét egy pont, az adag átlagos, három pont, az 1690 forintos ár is közepesnek mondható (az alapburger kábé egy százassal olcsóbb), három pont.

Ez így összesen 18 pont, a szószon vérzett el a burger, amit egyébként a középkategória tetejére sorolnék.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása