English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Ring Café & Gourmet Burger Bar

szucsadam 2010 október 03.
Címkék: hamburger

A tegnapi poszt ideális folytatása a mai. Ott leírtam, mitől jó egy burger, és mitől átlagos, míg utóbbira, a rossz minőségű utcai burgerre a Fanni volt remek példa, addig a gourmet burger kategóriában lássuk az Andrássy úton található Ring Café & Gourmet Burger Bar kínálatát.

Az udvarias kiszolgálás mellett olyasmit éreztem a levegőben a hamburgeremre várva, hogy itt egy fiatal, baráti csapat viszi a helyet, összeszokottan, és őszintén várva és örülve egyetlen vevő elégedettségének. Mert azért dolgoznak.

A hamburgerre egyébként kábé 15 percet vártam, senki nem rendelt előttem, úgyhogy ez egy teljesen jó idő. A helyemről a jól megvilágított, tiszta konyhába is beláttam.

Egy cheddar sajttal megbolondított Gourmet Burgert kértem. Ezt kaptam:

A hús az étlap szerint "különlegesen márványos, 100 százalékban magyar marhából készülő pogácsa, háromszor darálva", a közepesnél kicsit jobban átsütve. Ragyogó anyag, ötből öt pont.

A zsemle "fatüzelésű kemencében sütött ciabatta tészta", és egészen új értelmezést ad a hamburgernek. Valójában remekül passzol az összképhez, hagyományos hamburgerzsemlével kár is lenne próbálkozni. Nekem kicsit keménynek tűnt, ezért ötből négy pont.

A saláta egy nagy adag ruccolából, paradicsomból és lilahagymából állt, megintcsak az összhang alá rendelve, a ruccolát vastagon aláhúzva, öt pont. A szósz házi készítésű fokhagymás majonéz olivaolajjal és sáfránnyal, ráadásul a héjában kétszer sült burgonya mellé is kaptunk valami félelmetesen jó ízű szószt, ötből öt pont.

A méret nekem pont elég, a hús egyébként óriási adag, de el tudom képzelni, hogy valakinek így is kevés, ötből három pont. A Gourmet Burger ára 1390 forint hasábbal, a Cheddar 1690 volt, vagyis nemcsak az Andrássyhoz képest kaptunk meglepően olcsó menüt, ráadásul eddig a legjobb ízzel, ízkavalkáddal. Ötből négy pont.

Összesen 26 pont jár a Ring Burger Barnak, ami egy olyan minőséget üt meg, amibe már nehéz, csaknem lehetetlen belekötni. Ezen a színvonalon már tényleg csak az egyéni ízlés számít.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása