English

Egy nap a városban

Lesz-e még idén nyár Budapesten?

Magyarósi Csaba 2010 szeptember 02.
Címkék: időjárás

Kedden megdöntötte a negatív hőmérsékleti rekordot az időjárás, olyan hideg volt, amilyen azelőtt még sosem Magyarországon az utolsó jégkorszak óta. Szerdán is befagyott a seggünk, és ma sem túl fényes az idő, de ez még nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk minden szabadtéri programról, vagy hogy áprilisig tartó boldogtalanságra lennénk kárhoztatva.

Jöhet még ugyanis a vénasszonyok nyara, és a jóslatokat figyelve van is némi okunk a bizakodásra. Ahogy azt a Weather.com előrejelzésén láthatjátok, jövő hétfőig inkább a kabát néz ki a városban:

utána azonban egyértelmű javulás várható, nem kell tehát a szekrény mélyére űzni a kanárisárga férfi nejlontangát, mert szeptember közepén még villoghatunk vele a budapesti strandokon.

Hogy másfél hétnél távolabb is lássunk, érdemes megnézni az éves fővárosi átlagokat. Ebből látszik, hogy szeptemberhez képest kimondottan hideg van, érdemes tehát bízni a jobb időben, és az is egyértelmű, hogy még októberben sincs minden remény veszve.

November viszont már szopóág lesz, december-január a pokol, február a tisztítótűz, aztán márciustól-áprilistól föltámadunk. Élvezzétek tehát ki a jövő héten érkező szeptemberi meleget, mert többet ilyen tavaszig már nem nagyon lesz.

Hol van már az, amikor a nyári hőségriadótól szenvedtünk?

süti beállítások módosítása