English

Egy nap a városban

Hogyan kerülj azonnal a belvárosi kávéélet középpontjába?

szucsadam 2019 július 26.
Nyiss egy kávépörkölő üzemet. A többiek hozzád járnak majd pörkölni a kávébabot.

A belvárosi kávépörkölés műfaja nem új keletű, nemrég még a Blue Birden is ott figyelt egy pörkölő, amíg nem kényszerültek az elszállításra. Azokat az időket idézi fel romantikus felhanggal, amikor a szakmák nem települtek ki a külvárosba, hanem a fogyasztáshoz közel, zajjal, szaggal, de ott voltak.

dsc08195.JPG

A Coop roastery a Dob utcában ilyen hely, de több szempontból is érdekes azon túl, hogy egy sokmilliós Probat pörkölő áll a tér középpontjában, ránézésre vadi új.

dsc08186.JPG

Egyrészt a név. Másrészt nyilván egy kávézó is egyben, lehet kérni La Marzocco Strada gépen vagy Kalita csepegtetőn készült kávékat, illetve nitro kávét is. A tulajdonos srác viszont tökéletesen szenvtelenül válaszol a lelkes kérdéseimre, mindenféle marketing és PR szabályt lazán és szimpatikusan felrúgva.

Azzal ott pörkölni lehet… Ezzel kávét főzök…

dsc08193.JPG

dsc08187.JPG

Persze nyilván továbbra sem úgy megyek el egy helyre, hogy bejelentkezem előre, sima vendég voltam, de a szűkszavúságnak, az ügyfél felé történő lelkes bemutatkozásnak ilyen fokával még nem találkoztam. De közben kedves volt, csak nem tolta túl… meg sehogy. Mint egy zen mester, aki csak annyit tud mondani, hogy minden az, ami.

Műfaját tekintve a hely kávétermelő szövetkezet, logója alapján pedig a névválasztás hangulata nem véletlen.

dsc08191_1.JPG

Van webáruházzal összekötött weboldaluk is. Nem találjátok ki a domaint:

teesz.hu

Egyébként a hely részt vesz a BWT kulacstöltő akciójában, vagyis a megvásárolt kulacsokat sok más kávézóval és vendéglátóhellyel közösen ingyen feltöltik, ha kérjük. Ezzel ugye egyrészt a vásárolt PET palackok számát tudjuk így nyáron drasztikusan csökkenteni, másrészt szűrt vizet ihatunk, a pult alatt ott figyel az ötletgazda cég szűrője.

A legtöbb kávézóban egyébként is ingyen adják a vizet, szóval szűretlenül szerintem a legtöbb helyen egyébként is kapunk inni, ha megszomjazunk. Csak vegyünk kulacsot, akár BWT, akár más (a Coop-ban is adnak vizet, ha szomjas vagy, de nem innál kávét).

Coop Roastery - Kávétermelő Szövetkezet
Cím: 1072 Budapest Dob utca 52.

süti beállítások módosítása