Mivel a kislányunk nagyon szereti a vizes gyümölcsfagyit - főleg az epreset - , és mivel két éves, nem nagyon érti, hogy télen miért csappan meg a beszerzési forrása ennek a szuper édességnek. Így mit lehet tenni, elindultam beszerzési forrást találni, végül sikerült is egy elég jóra bukkanni.
Ezt a bizonyos helyet nem épp a sorbet-k, vagyis a vizes alapú fagyik mekkájának tartják, tekintve, hogy tejérzékenyként odabent nagyjából semmit sem kérhetsz. A fagyik, a pogácsák, a sütik: minden-minden tejes, krémes, klasszikus.
Ez a Daubner.
A Kolosy tér környékén talán az egyetlen hely, aminek saját parkolója van, így meg lehet állni. Befutsz a bejárati ajtón, és rögtön ott, szemben veled, megkeresed a fagyasztóládát.
Tele van olyan dolgokkal, amit ilyen-olyan parfénak neveznek, köztük van tejmentes epres vagy mandula parfé, ami semmi mást nem tartalmaz a gyümölcsön, cukron és más édesítőkön, kötőanyagon és citromleven kívül. Vagyis sorbet, sörbet, szorbé. Mindegy. Ez kell nekem.
Baromi finom, mivel nagyon magas a gyümölcstartalma. Kicsit túl édes, behízelgő a belepakolt “isosweet” miatt, amit nyilván azon logika mentén tettek bele, hogy amennyiben valaki nem eszik tejet, tejszínt, akkor nyilván diétázik, ezért örülni fog ennek, de közben kutatások szerint a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában is szerepet játszhat a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup (amire a netes találatok vezettek az isosweet kapcsán). Szóval én jobban örülnék, ha maradtak volna a jól bevált édesítési módszernél.
A 450 ml-es kiszerelés ára 1100 forint, ami nyáron 3-4 gombóc ára, szóval nem is mondható drágának a cucc. Imádnám, ha a hely kijönne hagyományos cukrokkal szerelt változattal, de addig sem tudok ennél jobb téli beszerzési forrást.
Ha ti igen, írjátok meg kommentben.
Daubner
Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50.