Én már lassan feladtam. Van egy erős, egyre erősebb kézműves pékközösség Budapesten, akik nemcsak ismerik a jó kenyér elkészítésének menetét, de hajlandóak is annyi ideig készíteni egy veknit, amennyi idő alatt tökéletes lesz. Etetni a kovászt minden nap, megvárni a kelést (nincs kelésgyorsító),…
Budapest rejtett szigetei számomra az egyedi, erős, és a környezetükbe nem illeszkedő hangulatú helyek, amiket általában kevés ember látogat. Gyorsan kedvencekké válnak: akik egyszer felfedezték, és ráéreztek az ízére, onnantól törzshelyként látogatják, és az ismerőseiknek mesélnek róla. Sok év…
A hagyományos, középszerű éttermek - tehát a 95% - egyik általános tulajdonsága, hogy nem engednek egytálételeket, főzelékeket vagy hasonló galádságokat az étlapra. Nyilván a vendégek óhaját tükrözik a sült húsok és köretek permutációja, amikor a legnagyobb fantáziát az jelenti, ha valamit baconbe…