English

Egy nap a városban

Na végre, egy újabb elhivatott pékség - Le petit boulanger

szucsadam 2018 szeptember 28.

Én már lassan feladtam. Van egy erős, egyre erősebb kézműves pékközösség Budapesten, akik nemcsak ismerik a jó kenyér elkészítésének menetét, de hajlandóak is annyi ideig készíteni egy veknit, amennyi idő alatt tökéletes lesz. Etetni a kovászt minden nap, megvárni a kelést (nincs kelésgyorsító),…

Tovább olvasom

Rejtett szigetek Budapesten - Krúdy negyed

szucsadam 2018 szeptember 26.

Budapest rejtett szigetei számomra az egyedi, erős, és a környezetükbe nem illeszkedő hangulatú helyek, amiket általában kevés ember látogat. Gyorsan kedvencekké válnak: akik egyszer felfedezték, és ráéreztek az ízére, onnantól törzshelyként látogatják, és az ismerőseiknek mesélnek róla. Sok év…

Tovább olvasom

Merjen főzeléket rakni az étlapjára egy komoly éttermes? - Zuzu

szucsadam 2018 szeptember 24.
Címkék: gasztro étterem

A hagyományos, középszerű éttermek - tehát a 95% - egyik általános tulajdonsága, hogy nem engednek egytálételeket, főzelékeket vagy hasonló galádságokat az étlapra. Nyilván a vendégek óhaját tükrözik a sült húsok és köretek permutációja, amikor a legnagyobb fantáziát az jelenti, ha valamit baconbe…

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása