English

Egy nap a városban

Kávézó és hangfalbolt soha nem látott szerelemgyereke - BeoPlay

szucsadam 2018 szeptember 05.

Ma már felmérni is óriási munka lenne, hány minőségi, speciality, újhullámos kávézó nyílt a fővárosban, ahol jó gépeken, jó darálóval jó kávét készítenek, és a kapuccsínót hírből sem ismerik. Annyira nagy a verseny, hogy egy-egy egység már különálló szolgáltatásokat, tevékenységet is kínál az italok mellé, hogy kitűnjenek a tömegből. Korábban már írtam egy összeállítást a multifunkciós kávézókról, most pedig folytatom a sort egy sorozatban, mert több pozitív élményben volt részem ezen a területen.

A mai napig átadási válságban lévő Bálna Budapest azért még mindig egy baromi nagy lehetőségeket tartogat, és azért nyáron elég nagy élet zajlik erre. Nem annyira az épületnek, vagy az általa nyújtott felejthetetlen italméréseknek köszönhetően, az emberek a Corvinus előtti placctól egészen a Petőfi hídig, végig a Nehru parton élvezték a fák, padok, székek, ugratók adta lehetőségeket.

Az épület különleges helyek befogadója lehet. Olyan helyeké, amik nincsenek rászorulva egy hagyományos pláza átlagos tömegére - mert mondjuk kisebb vevőkörrel rendelkező, prémium termékeket árulnak -, miközben hálásak a Duna-parti, iszonyú jó adottságokkal rendelkező épület öleléséért.

dsc01748.JPG

A BeoPlay ötlete így indult, Bang & Olufsen hangcuccok kiállítótermeként. Oda az megy, aki akar venni egy márkás, jól megszólaló hangfalat, hangrendszert. Akinek nincs rá pénze, vagy momentán nem kíván ezzel foglalkozni, nem megy oda, aminek nyilván nem annyira örül a tulajdonos, hiszen egy hangrendszernél arany igazság, hogy csak az akarja megvenni, aki már hallotta szólni. Aki sosem döbbent le ilyesmin, annak ez parasztvakításnak tűnhet.

Így esett, hogy kitalálták, legyen itt egy kávézó is. Mármint a bemutatóteremben. Na nem olyan, mint amikor kávéval kínálják a luxusüzletek a vevőket, és bepattintanak egy kapszulást, hanem olyan igazi, szpesiliti. Így aztán felkérték a My Little Melbourne-ösöket, és létrehozták ezt az egyveleget, ahová egy jó kávéért ülnek be az emberek, aztán meghallják, amit én is. Amitől máris nem tűnik soknak négyszáezer a nappaliba lehelyezett egyetlen toronyhangfalért.

Odamehetsz, próbálgathatod. Pedig csak kávézol.

Na most hogy mindehhez hogyan jött a motorbemutatóterem, azt nem tudtam agyilag lekövetni. Merthogy épített motrok is felbukkannak itt-ott, díjnyertes, gyönyörű kétkerekűek, ezzel pedig egycsapásra olyan fiús lett a környezet. Addig még úgy lehettünk volna vele, hogy a hangerő és az izmos kávék azért nemektől függetlenül csalogatóak, na a de motor végleg betette a kaput. Elnézést a hölgyek néhány százalékától, akiknek ez a hármas hiánytalanul szerelemtéma.

dsc01753.JPG

dsc01755.JPG

Ha érdekelnek a szép hangfalak, az Én Menő Lakásom blogon épp ma írtunk egy összeállítást ezekről, nézz át oda is.

BeoPlay BudaPest
Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. (Bálna, utcai bejárat, északi oldal)

süti beállítások módosítása