English

Egy nap a városban

Akasztói Halascsárda: szuper harcsapaprikás

Magyarósi Csaba 2018 március 26.
Címkék: gasztro

Szóval éppen Akasztó környékén forgattunk, amikor hazafelé menet nagyon gyorsan ennünk kellett valamit, mert a nagy munkában kimaradt az ebéd, és a kísérőnk, aki helyi, a helyi halászcsárdát ajánlotta, amivel kapcsolatban olyan sok bizalmunk nem volt, aztán elkezdtünk enni.

A környék egyébként a havas, csípős hidegben is gyönyörű volt, az étteremnek is jó a hangulata, nem tolták túl a bukolikus vonalat, de pont jó mennyiségben adagolták ahhoz, hogy kedvet kapj a halászléhez és társaihoz.

p2280086.jpg

p2280087.jpg

Elsőként haltepertőt kértünk, én nem igazán voltam eddig a műfaj támogatója, de ez elég hamar megváltozott:

p2280095.jpg

Amit ugyanis itt kihoztak, az tényleg remek kis bemelegítő volt, csak arra kell vigyázni vele, hogy elkezded enni és nehéz abbahagyni, pedig van még itt bőven olyasmi, amit ki kell próbálni.

Például a halászlé, amit mostanra sok helyen vagy egyszerűen szarul csinálnak, vagy az élvezhetetlenségig tökéletesítve, ez viszont egyszerűen csak az alapreceptet tisztességes halból és megfelelő odafigyelés mellett elkészített verzió: aki szereti a finom, klasszikus halászlevet, és azt keserű pirospaprika meg iszapízű hal nélkül akarja enni, az imádja majd ezt:

p2280101.jpg

Végül jött a harcsapaprikás, amiből én vagy 10 éve ettem egy olyan jót, hogy mindent ahhoz hasonlítok, és amit talán csak kétszer sikerült eddig megugrania még a legjobb magyar éttermeknek is, de az akasztói is beállt a sorba: a hal, a köret, az arányok, az ízek, mind fantasztikusan eltaláltak voltak, ha arra járok, már ezért bármikor beugrom hozzájuk:

p2280103.jpg

Akasztói Horgászpark és Halascsárda
Akasztó, Kígyóshíd tanya 6 53-as főút 14-es km, 6221
H-V: 7-22

süti beállítások módosítása