English

Egy nap a városban

Mik azok a nyitott szendvicsek? Dear Budapest

Magyarósi Csaba 2018 március 06.
Címkék: gasztro

Szóval hallottam én arról, hogy a belvárosban új őrület terjed egy helyen: a nyitott szendvicsek, de őszintén szólva első hallásra azért nem tűnt ez akkora őrületnek. Sőt, jobban belegondolva, a nyitott szendvics az nekem valami olyasmi, mint a zsemlével zárt hamburger: evidencia.

Nyitott szendvicset eszem reggel, néha este is, még akkor is nyitott szendvicset eszem, amikor napközben esetleg rádobok valamit a grillre, mert a szendvics a magyar háztartásban az nyitott, akkor kell szólni, amikor zárt.

Szóval bíztam abban, hogy a Dear Budapest valamivel többet vállal, minthogy megken egy kenyeret vajjal, rak rá szalámit meg egy szelet pritaminpaprikát és ellenállva a kísértésnek NEM rak az egészre még egy szelet kenyeret.

És hát tényleg, ennél azért jóval többet tudnak. Ez maga az étterem:

p2070583_1.jpg

p2070585_1.jpg

A szendvicseket üvegpultban tartják, nem túl sokat, hogy legyen pörgés.

p2070584_1.jpg

Kábé úgy, mint a városszerte tucatnyi helyen megtalálható szendvicsezőkben, csak itt nem 250, hanem 450 forint egy szendvics, a méret stimmel, a magasabb árért cserébe viszont nemcsak két téli szalámi van a kenyérkén tormahabbal, hanem

  • bazsalikomos vajkrém konfitált paradicsommal, mozzarellával
  • marhahátszín, mustár, csemegeuborka
  • kacsamáj, birsalma, körte, dió
  • céklás kecskesajtkrém, rukkola, pirított magvak

meg hasonlók. Két darab 750, három 1125, négy 1500, öt 1875, ebben az esetben már 375 forint egy darab, persze kettőnél, háromnál és négynél is annyi.

De ötöt kell kikérni, ha nem akarsz éhes maradni, ekkora szendvicsekből az az optimális mennyiség.

És pont annyira jók, amennyire cifrák, még az olyan, kicsit megfáradt és lejáratott műfajokba, mint a sajtkrémes lazac is tudnak újat vinni azzal, hogy a lazacot mindenféle citromos izében trenírozzák, de az összes többi fogásban is megtalálható a csavar. Pro szendók ezek, amiknek az ízviláguk a karakterestől a brutálisig terjed, érdemes előre egyeztetni a pultnál, hogy melyikkel érdemes kezdeni és melyikkel befejezni, mert egy erősebb sajt után nem biztos, hogy érzed majd a következő szendvics ízét.

Dear Budapest
1053 Budapest, Veres Pálné utca 16
H-P: 11:30-21

süti beállítások módosítása