English

Egy nap a városban

Inka Grill Bisztró: Milyen az igazi indián étel?

Magyarósi Csaba 2018 március 04.
Címkék: gasztro

Annyiféle étterem van Budapesten, hogy már vakarni kell a fejünket, hogy mi hiányzik innen még, és bár persze egy rakás nemzet konyhája, azért hatalmas volt az előrelépés néhány év alatt. Hiszen tíz éve még kábé semmiből se volt jó, most meg vagy huszonöt ország ételeit lehet kóstolni egész elfogadható minőségben.

Délamerikailag viszont a közelmúltig nemhogy jó, de nagyjából egyáltalán semmilyen nem volt. Mexikóiból persze akad sok a városban, de attól még, hogy ott sok a spanyolul beszélő mesztic és indián,  nem lesz dél-amerikai az ország, mert az mondjuk inkább Peru, és igen, az Inka grill bár a Ráday utcában pont ezért menő.

Meg azért is, mert nem budapesti hipszterek nyitották, hanem igazi peruiak, akik a saját receptjeiket és alapanyagaikat hozták el az étterembe.

img_2849.jpg

Egyébként már évtizedek óta itt élnek, szóval simán lehet beszélgetni velük, ami azért is jó, mert így például rá tudnak venni a chicha moradára, a lila kukoricából készült italra, vagy az anticuchóra, a marhaszívnyársra, pedig máskülönben sok esély nem lenne az ilyesmire.

img_2853.jpg

img_2854.jpg

img_2858.jpg

De kértünk még lomo saltadót, hátszíncsíkokat szójaszósszal lelocsolva, meg valami szószos burgonyás előételt is, aminek állítólag nagy hagyománya van Peruban. Pont, mint az ecetes ízekkel uralt ceviche-nek, amit viszont határozottan nem kértünk a tél közepén, de nyáron, a melegben tök jól tud esni az ilyesmi.

img_2859.jpg

img_2856.jpg

Szóval az Inka grill határozottan jó fogásokat ad, amik érezhetően mások, mint a legtöbb nemzet konyhája, hiszen ez nemcsak simán dél-amerikai, de vannak indián gyökerei, táplálkozik az ázsiai, a spanyol és az afrikai alapokból is, de annyira azért nem drasztikusan más, hogy ne tudja akárki megenni. Aki valami őrült szokatlanra vágyik, az biztosan csalódni is fog, hiszen ez nem egy kínai vagy mondjuk arab értelemben más konyha, mint a mienk, inkább tűnik egy kicsit bátor spanyolnak, de aki úgy akar étterembe menni, hogy kipróbálna valami izgalmasabbat de figyelembe kell vennie a finnyás családtagokat is, annak az Inka grill tök jó választás.

Inka Grill Bisztró
1092, Budapest, Ráday utca 29.
H-Szo: 11-22

süti beállítások módosítása