English

Egy nap a városban

Ring: Mi van most a város legjobb hamburgerével?

Magyarósi Csaba 2018 február 27.
Címkék: gasztro

Nagyjából minden itt kezdődött: kábé nyolc évvel ezelőtt írtuk meg Ádámmal a hamburgerlistánkat, ami nemcsak a blogon, de talán az országban is az első ilyen toplista volt. Izgalmas volt felfedezni az új helyeket és nézni, ahogy a cikkek nyomán megmozdult a város, ahogy együtt vettük birtokba az akkoriban még ismeretlen menő hamburgerezőket.

Őrült küzdelem folyt a középmezőnyben, de még a csúcskategóriában is, bár azt látni kell, hogy a top 10 legtöbb jelöltje ma a legjobb ötvenbe se kerülhetne be, akkora volt a változás. A csúcsot viszont olyan egyértelműen vitte a Ring, hogy nem is volt kérdés, ki kapja az első díjat és így visszaemlékezve az a hamburger még ma is toplistás lehetne.

Azóta sok minden változott: nemcsak megjelent egy rakás konkurens, de a hamburgert készítő Susánszky Ádám is eljött a Ringből és saját helyet nyitott, ami ma Zing néven Budapest hamburgerkultúrájának egyik meghatározó szereplője.

A Ringről meg ezzel a lendülettel jól meg is feledkeztünk.

Múlt héten viszont arra jártam, és épp ráértem, szóval bementem és kikértem egy háromsajtos szörnyeteget, hogy lássam, mi történt a poszt-Susánszky korszakban. Maga a hely mindenesetre nem nagyon változott és az étlap is tök ismerős volt, szóval sok hamburger megmaradt. És amit végül kihoztak, az is váratlanul jól nézett ki:

p2010259.jpg

p2010260.jpg

De a helyzet akkor sem romlott, amikor elkezdtem szétszedni a húst:

p2010267.jpg

És akkor a kérdések: van ez olyan jó, mint a régi? Nem, annyira azért nincs. De jó? Teljesen. Oké, de elég az élmezőnyhöz? Igen, ott egyensúlyozgat a határán. A hús jó, a sajtok jók, a krumpli is rendben van, igazából az egész működik, működne, egyetlen banánhéjon csúszott el a sztori: brutálisan alulsózott volt a hamburger minden eleme. Ipari mennyiségű sót kellett szórnom rá, hogy behozzuk a lemaradást, ami persze javított a helyzeten, de az utólagos sózás sosem olyan szerencsés, mintha készítés közben ízesítenek.

Ezzel együtt abszolút meglepetés volt a Ring, én tényleg arra készültem, hogy itt a múlt emlékét gyalázva próbálnak lavírozni a turisták és a nosztalgiázók között, de nem, 2018-as értelemben is tisztességes hamburgert készítenek ebben az étteremben.

Ring
1061 Budapest, Andrássy út 38
003613315790
H-Cs: 10-24
P-Szo: 10-01
V: 10-22

süti beállítások módosítása