English

Egy nap a városban

Sophie & Ben Garden: csodás vidékies étterem Budapesten gyerekekkel!

Magyarósi Csaba 2017 szeptember 21.
Címkék: gasztro

Akinek családja van kisebb gyerekekkel, az pontosan tudja, hogy mennyire nehéz olyan éttermet találni, ahol

  1. jó a kaja
  2. a gyerekek le tudják kötni magukat

A családosoknak ez a két feltétel annyira fontos, pontosabban a második, hogy az szinte felül is ír mindent. Bőven opció egy szarabbul főző hely, ha közben nem ütik szét evőeszközzel az asztalt az unatkozó gyerekek. Szóval a két feltétel egyidejű teljesülése maga a Kánaán.

Pár hete hétvégén kitaláltuk, hogy elmegyünk valahova négyesben reggelizni, de a felmerülő opciók mindegyikétől görcsbe rándult a gyomrunk:

  • nem, az zárt tér, nincs hely a gyerekeknek
  • az nyitott, de nincs játék
  • az túl nyitott, elszaladnak

És így tovább. Aztán váratlanul beugrott Dórának a Sophie & Ben Garden, ami egyébként a barátnője családjáé (disclaimert hallottak), és ami már vagy fél éve megnyitott a Hidegkúti úton, de eddig nem sikerült eljutnunk oda, na ennek vége: csekkoltuk a helyet, és csodás volt.

A belvárostól kábé 15 percet autózol, és egy kicsit a Káli medencében találod magad, nekem legalábbis a Kővirág ugrott be. Nyugis kert, nagyjából elzárva a főúttól, mindenféle játékokkal, amikkel a gyerekek tök jól lekötik magukat, amíg készül az étel, meg olyan kis részletekkel, amik szintén elterelik a figyelmüket arról, hogy ők most tulajdonképpen nem játszóházban vannak.

Erre jön rá remek bónuszként, hogy az étel remek: jók az üdítők, a bundáskenyerek, de ettünk halloumi sajtos bagelt, eggs benedicttet, és mindegyik nagyon finom volt.

p8260608.JPG

p8260610.JPG

p8260606.JPG

A problémát csak az jelentette, hogy a sarokban észrevettük ezt:

p8260554.JPG

Elkezdtem beszélgetni a Barbecue Mannel és kiderült, hogy már vagy 13 órája füstöli az ételeket, amik egy órán belül lesznek készen. Bár csak reggelire érkeztünk, innentől már nyilvánvaló volt, hogy megvárjuk ezt is:

p8260660.JPG

Ó te jó ég.

A barbecue tányéron volt marhaoldalas, marhaszegy, sertésoldalas, pulled pork, csirkecom, minden, amit el tudtok képzelni. Őrületesen finom! Engem főleg a marhaoldalas kötött le, de az egész tál úgy ahogy van, legalább egyszer kötelező.

Bónusz: ott voltunk mindennel együtt vagy négy órát, és nemcsak jókat ettünk, de a gyerekek sem őrjítettek meg minket egy pillanatra sem, sőt, nagyon jól mulattak.

Barbecue nincs minden nap, de reggeli igen, meg rendes ebédmenü is.

Sophie & Ben Garden
1028 BUDAPEST, HIDEGKÚTI ÚT. 81.
+36 30 182 0100
H-P: 11-22:30
Sz-V: 9-22:30

süti beállítások módosítása