English

Egy nap a városban

Kishusom: a kolbászmennyország

Magyarósi Csaba 2017 augusztus 29.
Címkék: gasztro

Nem én találtam ki, hogy kolbászmennyországnak hívjuk, hanem a hely hirdeti magáról.

Ami mondjuk eggyel kevésbé elrettentő, mint Faszaládénak nevezni egy helyet, pedig erre is volt már példa Budapesten (érdemes óvatosan nevet választani, mert az az étterem például annak ellenére szűnt már meg, hogy szenzációsan jó kajákat adott amúgy).

A Kishusom ehhez képest névben és ízben is jóval visszafogottabb, de lehet, hogy pont erre van Budapesten szükség.

Az tuti, hogy a virslivel, kolbásszal kezdeni kell valamit, hiszen ezek nálunk lényegében nemzeti kaják és könnyen áramvonalasíthatók, gyorséttermesíthetők, éppen ezért van legalább tíz olyan étterem a belvárosban, ami valamilyen módon megpróbálja a műfajt a streetfoodközeg részévé tenni, több kevesebb sikerrel.

A Kishusom ebbe a sorba áll be és ebben a sorban mondja fel a leckét hibátlanul - igaz, olyan sok váratlan dolog nem is történik odabent az emberrel.

Humor mindenesetre van, amitől úgy általában kiráz a hideg egy étteremben, de itt pont jó arányban adagolják a rajzokon, a kiszolgálásban vagy a választékot felsoroló táblán, ahol állandó jelleggel szerepel a VEGA verzió mellett, hogy ELFOGYOTT.

p8240387.JPG

p8240388.JPG

p8240401.JPG

p8240389.JPG

Ami viszont van: sima virsli, sertés-, és marhakolbász. E mellé kérhetsz kiflit és mindenféle szószt, a visszafogottabb európai ízektől a chilein át a curry-ig. Vannak köretek (káposzta és burgonyasaláta ) és kész. Ha mindenből kérsz, kábé 1800-2000-et fizetsz, nekem ennyibe került ez a kolbászos, mustárral, bajor káposztával, reuben szósszal és kolbászchipsszel megszórt burgonyasalátás fogás:

p8240403.JPG

p8240404.JPG

Az nyilván teljesen egyértelmű, hogy a streetfoodosítást csak félszívvel végezték itt, mert menet közben lehetetlen ezt a kaját enni, de legalább vannak hozzá asztalok. Az íze nagyon kellemes, minden hozzávaló rendben van, csak nekem állandó szívfájdalmam ez, hogy veszünk egy kolbászt és addig dolgozunk rajta, amíg a végeredmény kábé annyira lesz betyáros, mint Justin Bieber. Én azt szeretném, hogy egy ilyen kaja támadjon, küzdjön, ehhez képest a szendvics és a burgonyasali is nyájasan belesimulós. Bestiális elvárásoktól mentesen viszont egyértelműen jól kitalált és finom.

Kishusom
Madách Imre út 10
06703332162
V-Sze: 12-00
Cs-Szo: 12-01

süti beállítások módosítása