English

Egy nap a városban

Fák a belvárosban!

Magyarósi Csaba 2017 augusztus 01.
Címkék: városkép

Szóval van nekem ez a kezdeményezésem, amit múlt héten hirdettem meg és aminek az a célja, hogy jól befásítsuk Budapestet, és nemcsak úgy általában, hanem hogy olyan helyekre kerüljön fa, ahol sosem volt, és ahol felújítás sem várható, szóval sose lesz, vagy legalábbis nem mostanában.

Az én projektemtől függetlenül van egy rakás hasonló kezdeményezés, például a Tízezer új fát Budapestre, ami a FŐKERT projektje, és ami főleg a már elkorhadt, rossz állapotban lévő fákat próbálja élőkre cserélni, és van még sok civil kezdeményezés a parkosításra, illetve ezekkel párhuzamosan sok helyen a felújítás során csempésznek be néhány fát a korábban sivár útszakaszra.

Most pont ez történt az ötödik kerületi Hercegprímás utcában, amit egész tavasszal és nyár elején fúrtak, faragtak, de most végül átadták új díszburkolattal és mindennel.

Az utca déli szakasza már eddig is menő volt:

dsc08016.JPG

Most itt lett díszburkolat, de a vállalható fajta:

dsc08017.JPG

Lettek bringatárolók:

dsc08018.JPG

Megmaradtak a parkolók, de ezek macskakövesek lettek, ami sokat dobott rajtuk:

dsc08023.JPG

És ültettek kilenc Mecsek gömb kőrist, ami egy más eddig is meglévő projekt folytatása: az elmúlt tíz éven több mint 230 fát telepítettek a kerület különböző részein, főként akkor, amikor valamit felújítottak, pont, mint most.

Ezúttal olyan fát kerestek, ami kisméretű, várostűrő, kórokozókra és kártevőkre kevésbé érzékeny, és a gömbkőris pont ilyen.

süti beállítások módosítása