English

Egy nap a városban

Életem legnyugisabb gasztrofesztiválja

Magyarósi Csaba 2017 május 01.
Címkék: gasztro

Fogalmam sincs, hogy a szervezők örülnek-e ennek a címnek, vagyis annak, amire utal, feltételezem, hogy nem.

Viszont.

Nekem általában már akkor elmegy a kedvem a mindenféle kajálós eseményektől, amikor először hallok róluk Facebookon, és ránézek a résztvevők számára. Mert az mindig túúúl sok.

Egyszerűen semmiféle örömöt nem okoz a sorbanállás, a szabad asztalra vadászás, a kihűlő kajával a többiekre várakozás, vagy a meleg étel dacos elfogyasztása, de egyedül. Nem is nagyon járok ilyen eseményekre.

Tegnap viszont épp a Városligetben voltunk a gyerekekkel és onnan már nem volt egy extrém túra benézni a Gundel Street Food fesztiváljára, hátha alapon. És a látvány egészen megdöbbentő volt: nem nagyon láttunk bent senkit. Aztán megvettük az 500 forintos belépőt, ami szintén a még oké kategória, főleg, hogy 14 éven aluliaknak fizetni sem kell és egy percen belül ott is voltunk a Gundel árnyas fái között, ami a kellemes tavaszban tényleg szuper helyszín.

És odabent is nagyon szellős minden: kábé 7 foodtruck áll szétszórva, nem nagyon fogod vakarni a fejed, hogy mit egyél, mert egy hely van a hamburgernek, egy a rántott sajtnak, egy a palacsintának, egy az orosz kajának, egy a fagyinak, meg van még ital és kávé. Mondjuk ez nagymértékben le is egyszerűsíti a projektet.

Mi egyébként rákok, kéksajtos hamburgert ettünk, ami meglepően nagyon jó volt, ahogy a Gundel libamájas, lecsós palacsintája és a Gundel Gundel palacsintája is nyilván. Ebből mondjuk kettőt is ettünk.

_4300303_jpg_1280.jpg

_4300311_jpg_1280.jpg



De túl a kajákon a legnagyobb előnye a fesztiválnak az elhelyezkedés, mert a Gundel elegáns udvarában, kovácsolt vas székeken ücsörögve azért egészen más a buli hangulata, mint a sárban műanyag székek után kutatva.

A fesztivál május elsején is tart, részletek itt.

süti beállítások módosítása