Spanyolországban jellemzően fantasztikus alapanyagokból készítenek rettenetes szendvicseket. Fognak egy remek péksüteményt és beleraknak valami egészen utánozhatatlant: vagy rántott tintahalat, de nem ezt a gumiszerű szörnyet, amit itthon lehet kapni, hanem a frissen fogott, frissen bundázott verziót, vagy sonkát, de spanyol sonkát, opcionálisan bellottát, aminek az előállítása valamivel pepecselősebb, mint a Sixtus-kápolnáé.
És kész.
Nincs a szendvicsben sajt, krém, zöldség, bármi, csak a péksüti, meg az az egy összetevő, amiről elnevezték a szendvicset.
Bármennyire is jó benne minden, a végeredmény száraz, egyszerűen hiányérzeted van, miközben eszed.
Reggelizőhelyeken és dél felé haladva azért már elkezdék pimpelni a kaját, a kedvencem az, amikor fognak egy félbevágott paradicsomot, és azt szétkenik a fokhagymával bedörzsölt kenyéren, na erre már bizonyos helyeken tudsz sonkát és sajtot kérni és a végeredmény összehasonlíthatatlanul jobb, mint a natúr verziónál.
De egész Spanyolországban nem ettem olyan jó szendvicset, mint a spanyol alapanyagokra építő Hamvich-nél Budapesten. Sőt, úgy általában szendvicsből is kevés ilyen jót ettem eddig.
A koncepció egyébként az, hogy hoznak mindenféle jó sonkát, chorizót Spanyolországból és ezeket változatos módon beletömik egy szendvicsbe. Én a Hamvich deluxe-t választottam, vagy valami ilyesmi volt a neve, és 24 hónapos iberico sonka mellett volt benne a már említett trutymákolt paradicsom, rukola, mindenféle jóság belepakolva egy aszalt paradicsomos ciabattába (életemben nem írtam még olyan mondatot, amihez ilyen sokszor kellett megnéznem egy-egy szó helyesírását) és a végeredmény tényleg szenzációsan jó lett.
Friss, de intenzív is, illetve jelzőhalmozás helyett inkább csak annyi, hogy eszeveszett finom.
Van még vagy harmincféle szendvicsük, tuti kipróbálom azokat is, bár tény, hogy a keddi próba után szerdán visszatértem, és megint ugyanazt a szendvicset ettem, mert annyira jó volt. Azért ha van tapasztalatotok, hogy mit érdemes kipróbálni, csak bátran!
Hamvich
Budapest, Hercegprímás u. 19, 1051
06303345314
H-P: 7:30-18:45