English

Egy nap a városban

Ha nem bírod kivárni a tavaszt, kávézz egy virágboltban

szucsadam 2017 március 17.
Címkék: gasztro kávézó

Várat magára az igazi tavasz, úgyhogy még ki kell húzni valahogy, virágillat nélkül, és mérsékelt madárcsicsergéssel, itt-ott poloskákkal. Mondjuk ha a Kossuth tér felé jársz, és beülnél valahová, az első problémán tudok segíteni.

A Smúz - Virágneked nevű hely egyike a korábban már általam emlegetett, egyre divatosabb multifunkciós helyeknek. Vagyis egyszerre két feladatot lát el: kávézó és virágbolt.

És hogy milyen egy virágboltban kávézni? Virágillatú.

Mondjuk a hely kábé 70 százalékban inkább vendéglátóhely, a sok-sok virágot felfoghatjuk mennyiségi díszítőelemnek, amiket mellékesen - hogy mégse legyen akkora a pazarlás - meg is lehet vásárolni. Persze felvesznek rendeléseket is virágra, szóval azért megáll ez a láb is, de a Parlament mellett szerintem ebből nem lenne egyszerre folyamatosan húsz-harminc vendégük (bár lehet, hogy sok férfi dolgozik errefelé, rossz lelkiismerettel, ki tudja...).

Azt meg azért milyen jópofa sztori odahaza mesélni, hogy képzeld, a magyarországi Országház mellett virágboltban hozták ki a kávét.

A kávé egyébként egész jó, profi gépen készül, van test, de a crema picit vékony, és az íz sem túl mély. A croissant alapvetően jó, csak sajnos kiszáradt. Viszont a smoothie, na az aztán odaver rendesen, a virágillatban gyümölcsöt inni a legjobb tavaszvárás, amit el tudok képzelni. 

És akkor az árak. A Parlament mellett vagyunk, kilátással a Dunára, ezt csak azért mondom, hogy legyen mihez viszonyítani, minden kábé 40 százalékkal drágább, mint mondjuk Erzsébetváros menő részein. A croissant 530, a quiche 2450 forint, espresso 550, kisfröccs 900. Gondolom mindenki ebben a sorrendben szokta kérni.

Van virágos menü szerelmes pároknak, a koktél és rózsa menüben például található 2 db koktél, ami mellé egy szál rózsát hoznak ki, 3990-ért.

Jópofa, világos, aranyos és drága hely, de kétségkívül nagyon jó párosítás a virágbolttal egybekötött kávé. Amikor ott jártam, szinte teltház volt, és egy lány próbálta állni a sarat, amitől kissé barátságtalan lett a hangulata - talán itt lehetne javítani a szolgáltatáson. Ha már prémium, akkor legyen a felszolgálók számában is az.

Ja, a legfontosabbat kihagytam: úgynevezett “kis hungarikumhatározó“ könyveket is árulnak, illetve sálat, pólót és táskát is, ha bármelyiket elhagynánk esetleg a kávézóba menet, útközben. Matyódesign.

SMÚZ - Virágneked
Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18.
Nyitva: H-P 9:00 - 20:00, Szo-V 10:00 - 20:00

süti beállítások módosítása