English

Egy nap a városban

A fél Közel-Kelet az asztalodon: Dobrumba

Magyarósi Csaba 2017 február 24.
Címkék: gasztro

Tegnap végre sikerült: behatoltam a Dobrumbába!

Nem is tudjátok, milyen nehéz ez. A legtöbb hasonló oldallal szemben ugyanis mi nem úgy megyünk tesztelni, hogy felhívjuk a tulajt, hogy akkor nyitás előtt odamennénk egy nagy fotós stábbal, készítse el okosba nekünk az egész menüt, mi meg majd megírjuk róla, amit meg kell, és sajtómegnyitókra se járunk, ha az elkerülhető, mert annak se látjuk sok értelmét: mi azt akarjuk megkóstolni, amit bárki kapna.

Viszont így ugyanabba futunk bele, amibe ti is: a csókos lapok szerint megnyitott, de amikor odamegyünk, kiderül, hogy nem nyitva van, hanem zárva, vagy csak nincs hely, vagy csak csak.

De tegnap végre behatoltunk és jelentem: jó volt!

Iszonyú régóta várok már egy hasonló helyre, vagy hasonlóbbra, mármint hogy jöjjenek a közel-keleti ízek, mert a Hummus Bárban és a Mazel Tovban is milyen jó az ilyesmi, csak szűk a menü, lehetne még ízeket lopni innen és onnan, és itt aztán loptak, vagyis hoztak, Libanontól Szírián át a fél közel-kelet ott van az étlapon, bár ideálisan lassan ott lenne az egész. Legalábbis Budapest étlapján.

Szóval tágult a kör, ami remek hír, mert ezek őrült jó, izgalmas és más kaják, mások mint a hamburgerek, vagy a mexikóiak és nem sokkal drágábbak. Én például tegnap ettem egy rakás ételt és 3200 forint plusz borravalót fizettem.

dsc07062_1280.jpg

Ami nagyon nem sok egy étlapról vásárolt, másfél embernek is elég kajamennyiségért.

És de jó volt minden! Egyáltalán nem spórolnak a fűszerekkel, bátran, igazi közel-keleti módra fűszereznek, ami paprikás, az nem kicsit paprikás, hanem nagyon, és amiben olíva van, arra nem csak rádobnak egy felfújt, vizezett olívát, az tocsog az olívában. És egyébként pont így kell ezt.

Meg olyan könnyedén, ahogy az a Dobrumbában történik: nincs fakszni, nem finomkodnak, nem kesztyűben hozzák a kaját, ez a hely látszólag pont annyira különleges, mint a budapesti top ezer bármelyik tagja, csak az étel, amit kihoznak, az emelkedik ki magasan a mezőnyből. Főleg ebben az árkategóriában.

Csak férjen be az ember!

Dobrumba
Budapest, Dob u. 5, 1074
+36 1 445 4690
K-Szo:11-02
V: 11-24

süti beállítások módosítása