English

Egy nap a városban

Egyél jó kolbászokat: Lakatos Műhely

Magyarósi Csaba 2017 január 03.
Címkék: gasztro

Tök szórakoztató sztorim van a Lakatos Műhellyel kapcsolatban. Nem, nem annyira szórakoztató, inkább csak sokat dühöngtem, mire bejutottam hozzájuk.

Merthogy nem most nyitottak, hanem valamikor az év első felében, de eleinte, amikor még csak fél gőzzel mentek, mindig úgy érkeztem oda, hogy pont bezártak (nem nagyon volt még hivatalos nyitvatartási idő), aztán egyszer, amikor már nagy üzem folyt, az egész családomat feleségestül, négy és egyévestül felpakoltam, hogy együnk egy jó kolbászt, de épp aznap őrült forgalom volt, így mire odaértünk, a Lakatos Műhely ugyan nyitva volt, csak kolbász nem volt benne.

Aztán elutaztam három hónapra, na de most, de most visszatértem és ettem: kolbászt!

Spoiler: megérte várni.

A hely a Belvárosi piacon van, ahol már nem tudsz úgy eldőlni, hogy ne valami minőségi étkezdébe zuhanj bele, és a helyzet a következő időszakban még fokozódik is majd, mert további menőségek nyílnak 2017-ben.

A Lakatos Műhely kolbászokra épít, biztos lehet még mindenfélét kapni, de a jó hangulatú, tök jól berendezett helyen úgyis arra fogsz koncentrálni, hogy kiválaszd a megfelelőt a négy alapmodell közül. Egy adag két kolbászból áll, de lehet vegyíteni is őket, szóval én egy hagyományost és egy kéksajtosat kértem.

Natessék:

dsc06404_1280.jpg

dsc06406_1280.jpg

A tálalás ötcsillagos, de ennél sokkal fontosabb, hogy a kaja is. A kéksajtos elvileg a karakteresebb, de az a helyzet, hogy a hagyományos paprikás még izmosabb darab és mindkettő hibátlan: állagra, ízre, adagra, ritka, hogy ez a három így összejön. És ott van mellettük a lilahagymás lencsés köret, amihez sok reményt nem fűztem, de olyan jó volt, hogy majdnem lejátszotta a kolbászt a tányérról és van még remek minőségű, pirított, szósszal bekent kenyér is. Ez a fogás így kábé a kolbász felsőfoka, megérkeztünk, nincs hova tovább cifrázni.

dsc06408_1280.jpg

Egy baj van csak, de az a piacból adódik: az épület ilyenkor télen túlságosan hideg, így esély van arra, hogy az ételed előbb kihűl, minthogy megennéd, ami persze az összes étteremre igaz. Egy sima piacnál nem olyan nagy gond a hőmérséklet, de egy gasztroszentélyben, amivé a Belvárosi válni kezd, már kezdeni kéne valamit ezzel a problémával.

Ezzel együtt a Lakatos Műhely nagyon nagyon ajánlott, 1700 forint körül van egy adag, ez a gyorséttermi nagyobb menük ára, és nemcsak tök finom, amit adnak, de jól is laksz tőle.

Lakatos Műhely
Hold utcai piac

süti beállítások módosítása