English

Egy nap a városban

Találkozzatok az Egy nap a városban stábjával egy kalandos grillpartin!

szucsadam 2016 augusztus 04.

Nagyjából a blog indulása, vagyis 2010 óta gondolkozunk Csabával azon, hogy kellene egy találkozó veletek, ahol dumálhatunk, elmondhatjátok a véleményeteket a blogról, ha akarjátok, vagy ha akarunk, csak együtt eszünk-iszunk. Valahol azonban mindig elakadt a dolog.

DE NEM MOST!

Augusztus 13-án, szombaton, 14 órától este 19 óráig ugyanis csapunk egy jó kis partit. Nem is akármilyet, egy

városi grillpartit!

1_17.jpg

A grillezés, a nyílt tűzön sütés ugyanis az emberiség legősibb ételkészítési eljárása. Minden, még a legkifinomultabb modern gasztronómiai eljárás is ebből indult ki. 30 ezer éve ismerjük a faszénkészítést, azóta grillezünk mi, Homo Sapiensek.

Egy 30 ezer éves hagyományt szeretnénk tehát most újra behozni a városba, a lehető legmodernebb környezetbe. Mert Budapesten rengeteg jó hely van, ami alkalmas lenne grillpartik csapatására, de ebből a szempontból ezek sajnos kihasználatlanok.

Londonnak, Berlinnek, San Franciscónak számtalan hatalmas park ad lehetőséget a közös kajálásra, ahol több száz vagy ezer ember egyszerre tud semmittenni, és még a grillezés sem elsősorban tűzvédelmi probléma, hanem szórakozási lehetőség. A Budapest kínálta lehetőségeket megvizsgálva úgy látjuk, korántsem ilyen rózsás a helyzet, a legnagyobb közparkunkban épp beépítés zajlik, a belvárosi helyszínek pedig túl frekventáltak, így az alábbiak lettek a döntősök nálunk:

Filozófusok kertje

Míg a Citadellán esténként turisták bámulják a látványt, és pihennek meg az egész napos rohangálás után, addig a budapestiek egy szinttel lejjebb, a Filozófusok kertjében lazítanak. Itt komplett iskolás haveri körök összegyűlnek, de előfordul, hogy egy melós is ide teker a bicajával, elővesz a hátizsákjából egy hideg sört, felpattintja, és a fényeket nézve iszogat.

p1220573.JPG

Városmajor

Szintén inkább helyiekkel telik meg, árnyas fák, sportpályák szakítják meg a végtelennek tűnő sétákat.

Rezső tér

Nincs nagy hely, de ami van, az minőségi piknikpark, a háttérben a Magyarok Nagyasszonya Plébániával.

p1030944_-1.jpg

Orczy Park

A közelben van a Füvészkert, ami természetvédelmi terület, tehát együtt evésre nem annyira alkalmas, viszont van errefelé még terület bőven. Ráadásul itt van egy kalandpark is, ami csak fokozza a terület élvezeti értékét. 

> Grill vagy bogrács? < Akár mindkettőt kipróbálhatod! Budapesten, a nyüzsgő nagyvárosban van egy nyugodt hely, ahova...

Posted by Orczy Kalandpark on Monday, June 27, 2016

 

Csakhogy hiába a parkok, ha nem gyújthatunk csak úgy tüzet, és a közös kajálás legősibb formájának gyakorlására nincs lehetőség.

Vagyis nem volt, eddig!

Csaba és én ugyanis úgy döntöttünk, hogy grillezünk egyet veletek, Budapesten, a szabad ég alatt.

De nem csak ez lesz a program. Ugyanis a közös sütést végül az Orczy Kalandparkban rendezzük meg, így minden résztvevő ingyen használhatja a játékokat, a kötélhágcsókat, létrákat és más félelmetes szerkezeteket.

Amit mi adunk:

  • mobil grillező minden résztvevőnek, ami tartalmazza a faszenet, a rácsot, a védőborítást, már csak rá kell tenni a húst, és meg kell gyújtani
  • pácolandó hús és zöldség (ha szeretnél mást is grillezni, hozd magaddal) és a fűszerek a Maggi Okoskonyha jóvoltából
  • víz (ha mást innál, hozd magaddal)
  • belépő a kalandparkba

Amit ti hozzatok:

  • takaró, amire leülhettek a fűben
  • grillezni való dolgok, ha pluszban szeretnétek
  • jókedv
  • kacagás

Szóval szeretettel várunk titeket, ha jönnétek, ezen a Facebook-eseményen jelezzétek az érkezési szándékot. Ez fontos, mert így tudjuk megbecsülni, hányan lesztek végül, mivel készüljünk. A  helyszínről infókat az Orczy kalandpark Facebook oldalán találtok.

Nagy-nagy köszönet a Maggi Okoskonyhának azért, hogy az erőforrásokat rendelkezésünkre bocsájtja, és hogy együtt összehozzuk ezt a jó kis eseményt. 

süti beállítások módosítása