English

Egy nap a városban

Elhagyatott helyek: Mumifikált szellemhotel Budapest mellett

Folytatódik a Városi Gorillákkal közös, elhagyatott épületeket bemutató sorozatunk, a kísérteties Lipótmező után most a Normafánál található Hotel Olimpiába kukkantunk be. Ami sok szempontból nagyon durva hely.

img_8696_1280.jpg

Kis történelem: az épület a hetvenes évek elején készült el, itt edzett az 1972-es olimpiára edző csapat, de a sport mindig is központi szerepet töltött be a Hotel Olimpia életében, szóval egy rakás edzőpadot, és az egészséges életmódot támogató eszközt szereztek be az üzemeltetése során. Több Ötvös Csöpi filmet is forgattak itt, aztán a rendszerváltás után lanyhult az érdeklődés, míg végül 2002-ben bezárták az egészet.

És itt jön a durva rész: a legtöbb szellemépülettel szemben a Hotel Olimpia nem esett szét, nem rohadt el, hanem mumifikálódott, sőt, inkább formaldehidben tartósított egy olyan kort, amit már csak filmeken és régi fotókon lehet látni.

Ez viszont ma is ott van Budapest mellett, ebben a formában:

Ha belépsz, a berendezés szinte hibátlannak tűnik, olyan, mintha egy neutronbomba-támadás, vagy egy zombiapokalipszis után érkeztél volna az időgéppel az épületbe, itt-ott még lámpákat is tudsz kapcsolni, a falon fogasok lógnak, néhány helyen még megtalálhatod a szálloda utolsó árlistáját (mai árakon kb. 20 ezer volt egy szoba két főre 2002-ben) és információs lapját a fontos telefonszámokról, a szobák egyenesen a Szomszédok legjobb pillanataiból kerültek ide, és bár a medencét belepte a növényvilág, néhány helyen még megtalálod az eredeti sporteszközöket, sőt, akad olyan szoba, ahol évtizedes elgyúrt cigarettacsikket találsz (az új barátjával).

img_4555_1280.jpg

Egyelőre még nem világos, mi lesz a hotel sorsa, de elnézve ezt a szenzációs belsőt, valami retró-élményparkot kéne itt berendezni, ami a romkocsmák és a szabadulós játékok után Budapest új, egyedülálló látványossága lehetne.

img_4573_1280.jpg

A Városi Gorillák munkásságát itt tudod csekkolni, a helyszínről még sokkal több kép itt.

süti beállítások módosítása