English

Egy nap a városban

Mennyire menő valójában Budapest?

Magyarósi Csaba 2015 december 10.
Címkék: könyv

Írtunk már róla, hogy megjelent a könyvünk, de valójában mi is csak tegnap hittük el, amikor lement az ünnepélyes könyvbemutató is, naná hogy az egyik kedvenc helyünkön, a Brody Studiosban. 

img_6742.jpg

img_6811.jpg

Az esemény ezzel a máris filmtörténeti klasszikussá váló remekművel indult, aminek a forgatókönyvébe besegített nekünk Martin Scorsese, az executive producer pedig J. J. Abrams volt:

 

Több mint egy éves meló zárult le ezzel, hiszen tavaly szeptemberben kezdtük el írni Ádámmal az Egy hét a városbant, amit idén januárban fejeztünk be, aztán jó fél éven keresztül gondolkoztunk azon, hogy miként nézzen ki az a könyv, és mire megtaláltuk a kellően játékos formát, annyit változott Budapest, hogy szinte kezdhettük elölről az írást, amivel igazán boldoggá tettük a kiadást koordináló és a könyvet minél előbb a boltokban látni akaró (ezt a szar mondatszerkezetet) Gyuricza Esztert:

img_6903.jpg

Oké, ez túlzás, de nem akkora, mint gondolnátok.

Persze tök jogos a kérdés, hogy mégis mi a fenét tud mondani ez a könyv annak a közel százezer embernek, aki havi szinten követi az írásainkat, de nyugi, ez nem a posztjaink copy-paste-je: öt éve fut az Egy nap a városban blog, azóta több mint ezer cikkben mutattuk be Budapest szerethető arcát, de ezek csak mozaikdarabkák voltak. Most, hogy könyvet írtunk, hátraléptünk egy jó nagyot, hogy néhány izgalmas sztorin, karakteren, pillanatképen keresztül rajzoljuk meg a város karakterét. 

img_6774.jpg

img_6874.jpg

Persze, képet kapsz arról, hogy mihez kezdj magaddal vasárnap, amikor azt hiszed, semmi izgalmas nincs Budapesten, hogyan érezd magad jól sok-, és kevés pénzből, merre indulj külföldi barátokkal és vidéki rokonokkal, hogy mik a kihagyhatatlan pontok, regényesen izgalmas történelmi pillanatok, de a könyvből ezeken túl az a folyamat is kirajzolódik, aminek a során Budapestből öt év alatt egy nemzetközi szinten is jegyzett szupermenőség lett. Ahogy jobbára ismeretlen kelet-európai városból Prágával, Béccsel, sőt, a nemzetközi felmérésekben Párizzsal és Firenzével vetélkedő központ lettünk, amit olyanok istenítenek, mint Alice Cooper, Jeremy Irons vagy épp Matt Damon.

Szóval a könyv már kapható az Alexandra üzleteiben és még olcsóbban online is, innen tudjátok megrendelni, reméljük, szeretitek majd.

Ja, és itt van egy rádiós beszélgetés velünk a könyvről.

(a fotókat Farkasházy Attila készítette)

süti beállítások módosítása