English

Egy nap a városban

A FŐTÁV nem csak a lakóknak fűt be

simon mondja 2015 december 01.
Címkék: hirdető főtáv

Hirdetőnk a FŐTÁV, akik játékra hívnak minket az adventi időszakban.

Ha asszociálni kell valamire a távhőről, sokaknak valószínűleg a Szomszédok KGST-szagú lakótelepei ugranak be, pedig például az olyan menő városokban, mint Koppenhága, 98 százalék ennek a fűtési típusnak az aránya. Nem véletlenül: bár Magyarországon sokan megbélyegezték a távfűtést, mert összekötötték a lakótelepek rossz szigetelésével, az a helyzet, hogy egy normálisan kitalált rendszer mellett tök gazdaságosan tudsz fűteni ezzel a technológiával is. Sőt.

Szóval ha a régi lakótelepi módival ellentétben az ablakaid szigetelésénél érdemi változást tudsz elérni azzal, ha becsukod őket, illetve ha egyéni szabályozód van, szóval nem kell kinyitnod az ablakot a mínusz 10-ben, amikor a túltolt fűtés miatt már meleged van, nagyon sokat nyerhetsz a távhővel.

Budapesten egyébként közel negyedmillió lakásban fűtenek így, sőt, olyan spéci helyszíneken is, mint a Mátyás-templom. Több fürdőben, kórházban, oktatási intézményben is ugyanez a technológia van, de az olyan csúcstechnikás közösségi terekben is ez a helyzet, mint a MÜPA, a RAM Colosseum vagy a Millenáris. Rengeteg irodaház és bevásárlóközpont is a FŐTÁV mellett döntött, amikor a fűtési rendszerüket kiépítették, mert el tudtak vonatkoztatni a rossz beidegződésektől és mert kiszámolták, hogy ha rendesen van felépítve az épület, a távhő is tök jól tud szuperálni.

duna_tower_pr_1.JPG

A legtöbb intézmény alapvetően azért választja a távfűtést, mert ezzel számos problémától szabadulhatnak meg. Egy jól kialakított, korszerű rendszer esetén ugyanis a fenntartóknak nem kell hőtermelő berendezéseket és kéményeket beépítenie és karbantartania – és mindezekért fizetnie, ami elég nagy összeg is lehet a végén.

További jósága a távhőnek, hogy a szolgáltatás folyamatos, kényelmes, kiszámítható és felhasználóbarát: nem kell kazánokkal, meg hasonlókkal bajlódni. A Főtávban számos szakember monitorozza folyamatosan a házad fűtését: hogy nincs-e túl meleg, nincs-e túl hideg, minden berendezés szuper pontosan üzemel-e.

Mivel a fenti esetekben olyan épületekről van szó, amikben egy időben több száz vagy ezer ember is tartózkodik, nem elhanyagolható szempont a biztonság sem. A távhő esetében nem fordulhat elő semmilyen mérgezés, nincs tűz- és robbanásveszély, hiszen a fűtési energiát a város széleinél, nagy erőművekben állítják elő, amikre óriási kéményeket kötöttek, hogy a gáz még véletlenül se jusson be a városba. A FŐTÁV beruházásainak és fejlesztéseinek köszönhetően ráadásul a távfűtés egyre gazdaságosabb, és emellett környezetkímélő is.

A FŐTÁV-val most játszhattok is. A vállalat az adventi időszakban egy háromfordulós játékra hívja a vállalkozó kedvűeket, hogy teszteljék távfűtési ismereteiket. Hetente egy-egy újabb kérdés jelenik meg a Blikk-ben és a FŐTÁV Facebook oldalán. Aki mindháromra helyesen válaszol, akár egy 200 ezer forintos ajándékot is a fa alá tehet. 

süti beállítások módosítása