English

Egy nap a városban

Három bloggerkönyv karácsonyra

Magyarósi Csaba 2015 november 18.
Címkék: könyv

Jön a karácsony, ami praktikusan azt jelenti, hogy minden blogger kiad egy könyvet - igen, mi is. Ebben a nagy hullámban két olyan blogger is érintett, akikkel tök jó kapcsolatban vagyunk, illetve ott vagyunk még mi ketten is Ádámmal, és magunkkal meg aztán különösen príma viszonyt ápolunk, szóval beszéljünk most erről a három műről.

Először Fűszeres Eszter könyvét kaptam meg.

Eszterről két dolgot tudok:

  • tényleg imád főzni, ennél érdekesebb, hogy tud is
  • higgadt, amikor egy belga kirándulás alkalmával eltűnt az iPhone-ja, egy sör elfogyasztása után profin kezelte a helyzetet (lehet, hogy notórius iPhone-elhagyó)

Utóbbinak nincs sok köze a könyvéhez, amit őszintén szólva magamtól nem emelnék le a polcról, mert ki a franc gondolná, hogy érdekes lehet a:

covers_364541.jpg

Oké, mondom, ki gondolná, apám, mert ő például imádja a leveseket, de nagyon sokan egy kötelező körnek, egy letudandó problémának gondolják a műfajt, pedig ha elkezded Eszter könyvét lapozgatni, rájössz, hogy mennyi lehetőség van benne.

Egyébként meg valójában azon múlik, hogy leveszem-e a polcról, hogy a gerincét vagy az előlapját látom a könyvnek, mert ha ránézel arra a levesre a borítón, máris elkezd érdekelni, hogy mi van belül. És ott aztán van minden a tökéletes húsleves alapreceptjétől a babos cukkinilevesen át az indiai lencselevesig, szezonokra bontva, egyszerű, érthető leírásokkal, rövid kis sztorikkal, ajánlott!

3990 forint, Libri

A másik könyvet László Mónitól, az énmárkaépítés hazai egyházfőjétől kaptam, aki évek óta tanítja olvasótáborát a blog.hu-n arra, hogy miként tudnak jobban érvényesülni az életben. Megmondom őszintén, ennek az egésznek az irodalmáról fingom sem volt, amíg bele nem futottam a Personal Branding blogba, amiben rögtön megtetszett, hogy üres lózungok helyett sokszor egy-egy izgalmas történeten keresztül magyarázza el a helyes irányt.

2584111_5.jpg

Na most ebből a megszámlálhatatlanul sok posztból született egy könyv, ami  Gräfl János izgalmas grafikáin keresztül magyarázza el, hogy mik a műfaj alapszabályai, hogy miként tudod képviselni magad egy tárgyaláson, hogyan tudsz jobb helyzetbe kerülni a munkahelyeden, hogyan tudsz egy olyan képet kialakítani magadról, ami egyébként megfelel a valóságnak. Ez utóbbi nagyon tetszett a könyvben, László Móni egy pillanatig sem akar arc nélküli zombit faragni az olvasójából, egyszerűen arra törekszik, hogy mindenki megfelelően tudja képviselni és érvényesíteni az érdekeit, de saját erősségeire és képességeire építve.

Móni egyébként véletlenszerűen szokta dedikálni a könyvet, a legközelebbi időpont éppen ma van.

3990 forint, Kossuth kiadó

És a harmadik könyv, amiről a legnehezebb írni, mert a könyv felét is én írtam, a másikat meg Ádám. A blogon már láthattátok, hogy belecsaptunk a lecsóba, írtunk néhány százezer karaktert arról, hogy miért szeretjük Budapestet és bár először úgy tűnt, hogy nehéz lesz az előírt oldalszámot telefirkálni, végül azon kellett gondolkoznunk, mit hagyjunk ki, hogy ne nőjünk lexikonszerűen nagyra. 

varos.jpg 

Imádtuk írni nektek ezt a könyvet, amit bizonyít, hogy vagy egy éven keresztül dolgozunk rajta, tavaly szeptemberben álltunk neki a feladatnak, és még javában írtuk, amikor az előrendelés két hete elindult.

Nyugalom, most már nyomdában van a cucc.

Lényeg, hogy összeszedtünk közel kétszáz oldalban, hogy mitől fantasztikus hely Budapest, és hogy miként tudod te is nagyon jól érezni magad benne, akár kitömött pénztárcával állsz neki a felfedezésének, akár zsebpénzből összekuporgatva. Igazából arról szól a könyv, amiről a blog is: hogy Budapest kivételes város, csak meg kell érteni, meg kell ismerni ahhoz, hogy szeress benne lakni, ha viszont átesel a beavatáson, nem is nagyon szeretnél máshol élni. 

3700 forint, előrendelésben 2959, Alexandra kiadó

süti beállítások módosítása