English

Egy nap a városban

Az Én Menő Lakásom új workshopokkal jelentkezik!

szucsadam 2015 október 29.

A Menőlakásom projektünk, amivel menő otthonokat - vagy időnként Airbnb-apartmanokat - hozunk létre kisebb vagy nagyobb budapesti lakásokból, májusban egy új taggal bővül: a workshopokkal. Az akkor egy alkalommal, mostantól rendszeresen jelentkező foglalkozásokon a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Éva mutatja meg, hogyan érdemes, és hogyan nem érdemes nekiállni a lakásvásárlásnak, felújításnak, hogyan lesz menő lakás egy sötét porfészekből.

img_4851.JPG

Az első workshopunk óta nagyon sokan jelentkeztek, hogy szeretnének részt venni ők is egy ilyen programon, nekik sajnos csak annyit tudtunk eddig mondani: türelem. Az első workshop tapasztalatait leszűrve ugyanis azt tűztük ki célul, hogy kisebb, családiasabb csoportokat indíthassunk, és a több foglalkozás közül mindenki kiválaszthassa, mi érdekli őt igazán. Gondoltunk azokra, akinek nincsenek konkrét kérdései, csak általánosságban szeretnének jobban megismerkedni a belsőépítészettel, felújítással, de figyelünk azokra is, akik hoznák a terveket, képeket, kérdéseket. És persze sokan állnak még lakásvásárlás előtt, és félnek, hogy rosszul választanak. Nálunk megtudhatják azt is, milyen lakást érdemes kiválasztani, és miért.

800_spbwgh_eva_02.jpg

Másrészt az új workshopjaink helyszíne nem egy előadó lesz, hanem olyan lakások, amik vagy nemrég lettek átalakítva, vagy épp átalakítás alatt vannak, így a résztvevők a gyakorlatban is láthatják, amit elméletben megbeszélnek. A workshopok létszámát 15 főben szeretnénk maximálni, hogy megmaradjon az interakció lehetősége, és a hangulat is fesztelenebb legyen. 

Így tehát, hölgyeim és uraim, megszületett az a három tematika, ami nagyjából lefed minden érdeklődést az adott témában.

Az első: "Álmodozás helyett tervezz! Életmód-elemzés és pénzügyi keret". Ez azoknak szól, akiknek nincs konkrét, megoldandó problémájuk, tehát nem vesznek lakást, nem újítanak fel, csak érdeklődnek az igényesebb lakókörnyezet iránt és ehhez szeretnének útmutatást, tapasztalatot szerezni, kérdéseket feltenni, válaszokat kapni. Megmutatjuk, hogyan lehet a lakás előnyeit kiemelni, hogyan lehet az életünk egyes szakaszaihoz igazítani a lakókörnyezetünket, és hogy miként lesz egyedi egy lakás.

A második: "Városi lakás - céltudatos adok-veszek-közvetítek!". Azoknak szól, akik az elkövetkezendő pár évben szeretnének lakást venni, vagy eladni illetve lakásközvetítéssel foglalkoznak. Megtudhatjuk, mikor érdemes eladni egy lakás, és mikor felújítani, milyen eszközökkel lehet növelni az ingatlan értékét - a pénzbefektetésen kívül -, és hogy mikor érdemes ingatlant vásárolni. A program három órás beszélgetésből, majd egy egy órás szakmai sétából áll, ahol a résztvevők megnézhetnek egy olyan lakást, amiből sok tanulságot leszűrhetnek.

A harmadik: "Lakásfelújítás - program-, és folyamat-tervezés". Azoknak szól, akik akik komolyan veszik a felújítást, és ki akarják hozni egy adott lakásból a maximumot, esetleg konkrét kérdésekkel vagy problémákkal jönnek - ez utóbbira két óra áll rendelkezésre a workshop második felében.

Szerintem mindenki tud választani.

További részleteket, a workshopok pontos tematikáját itt találjátok. Itt tudtok jelentkezni is az egyes foglalkozásokra. Ezt megtehetitek egyébként úgy is, hogy írtok egy levelet az info kukac egynapavarosban.hu email-címre, és megadjátok a neveteket, címeteket, valamint a számlázási nevet és címet, és persze hogy milyen workshopra jelentkeznétek.

A novemberi workshopok időpontjai tehát ezennel közhírré tétettek, a következő hármas januárban várható, még nem tudjuk, pontosan mikor. Ha szeretnél elsőként értesülni a 2016-os időpontokról, írj egy levelet az info kukac egynapavarosban.hu email-címre, és mások előtt jelentkezhetsz majd.

süti beállítások módosítása