English

Egy nap a városban

Taste of India: Indiai! Büfé! Budapesten!

Magyarósi Csaba 2015 szeptember 22.
Címkék: gasztro

Semmiképp sem szeretnék úgy tenni, mintha nem lennék érzelmileg kompromittálva:

  • imádom az indiai kaját
  • a tegnapi vacsorám lehet a legdrágább az életemben, miután egy nem jól lezárt dobozból kifolyt a táskámban a chutney és eláztatta a kétszázezres, imádott fényképezőmet (az életéért jelenleg is küzdenek)

A lényeg: tegnap Annával, a lányommal Budán bandáztunk és mielőtt megnéztük volna az egykor 13 ezer fő befogadására képes amfiteátrumot, beugrottunk enni egyet a Bokor utcában található Taste of Indiába. 

dsc08447_1280.jpg

Ez a hely elvileg azért nagyon jó, mert könnyen és olcsón tudsz megismerkedni általa az indiai kajával, ami tényleg zavarbaejtően jó és nemcsak akkor, ha imádod a csípőset. Egyszer kell bátornak lenni, utána már gyorsan ismerősök lesznek az ízek, és ha nem is sikerül elsőre megszeretni, előbb-utóbb megadod magad a zseniális fűszerezésnek.

És ebben az étteremben a tanulási folyamatot a szokásosnál is kisebb kockázatokkal vállalhatod, van ugyanis olyan ételük, ami még a magyar konyhához képest is szélsőségesen visszafogottnak tűnik (indiai túrós parantha), sőt, még streetfood-szerűség is van, amennyiben a kathit meg tudod fogni a kezedben és úgy is eheted, mint egy hamburgert.

dsc08451_1280.jpg

Mi azonban inkább bárányos masalát és bárányos biryanit kértünk (utóbbi nincs a képen, mert azt elvitelre kértük, de a gyerekeknek is adható parantha ott van): egyik sem szélsőségesen olcsó, mert ebben a verzióban 1800-at kell fizetni értük, de csirkéből például már 1400-ból megvan a fogás és azzal is pont ugyanolyan fűszeres.

dsc08454_1280.jpg

dsc08458_1280.jpg

És a Taste of India tök jó: nem ez a legfantasztikusabb indiai kaja, amit valaha ettem, mert a mumbai éttermek lenyomják, sőt, még Budapesten sem ez a legjobb, mert a Pannónia utcai Pándzsáb Tandori mindent visz, de az még a mumbaiak többségével is versenyképes.

Viszont Buda azért nincs teleszórva az ilyen helyekkel, ráadásul itt az étterem gyorséttermi jellege inkább előny, mint hátrány, könnyed tőle a hangulat, szívesebben csorogsz be a szélesre ajtókon át a sápadó őszi napfénnyel együtt, mintha egy sötét lukkal kéne próbálkoznod (lásd Pándzsáb).

dsc08445_1280.jpg

Akárhogy is, egy próbát megér, csak arra vigyázzatok, hogy ha elviszitek a kaját, semmilyen körülmények közt ne engedjétek, hogy a chutney-s dobozkát csomagolás nélkül adják oda.

Taste of India
Budapest, Bokor utca 1.
06301949234
H-Szo: 11-21

Töltsd le az App Store-ból alkalmazásunkat, a Városbant, ami mindig megmondja, hol van jó étterem a közeledben Budapesten, plusz még a gyermekéhezést is segíthetsz felszámolni vele úgy, hogy közben kedvezményesen fogyasztasz a város legjobb éttermeiben. Androidra ittWindows Phone-ra itt érhető el.

süti beállítások módosítása