English

Egy nap a városban

Állandó streetfood show indult a Nyugati mellett

Magyarósi Csaba 2015 szeptember 21.

Van már hasonló hely a városban, a Karavánról rajongva írtuk meg, hogy milyen szuper a kocenpció. Ugye arról van szó, hogy viszonylag kis területre beáll egy rakás foodtruck és karnyújtásnyi távolságban egymástól tudsz hamburgereket, spéci lángosokat, bajor kolbászokat, minőségi rántott sajtokat meg hasonlókat falni. Szinte még lépned sem kell. A Karaván azóta tök jól működik, mindig tele van emberrel a hely, úgyhogy a Pántlika tulajdonosai arra jutottak, ilyet akár ők is csinálhatnának a város másik felében, a Nyugati pályaudvar mellett, az Eiffel kertnél, ahol egyébként sincs semmi.

De tényleg: néhány éve felújították a környéket és baromi ügyesen is sikerült a projekt, mert az egyébként romhalomszerű terület tök jópofa lett és nyílt egy olyan étterem is, amiért már önmagában megérte belevágni a beruházásba, a Nu Bisztronómia. A tér azonban üres volt mostanáig, szóval viszonylag logikus döntés volt odavinni valamit.

És ez lett az Eiffel kert.

dsc08339_1280.jpg

Ami egyelőre csak félgázzal üzemel, de a helyzet napról-napra változik. Már most is van lent Kolbice, ami a legfurább magyar streetfood valaha, hiszen fagylalttölcsérszerű péksüteményből kell enned a kolbászt - finom, de bizarr is, miközben eszed, érted, miért jó, csak nem érted, ki a fenének bírt ilyesmi az eszébe jutni.

dsc08326_1280.jpg

Van lent persze Pántlika, nem a teljes városligetes kínálattal, de két hamburgert már árulnak, illetve kábé ugyanazt az egyet, kétfelé módosítva, sebaj, jó ez:

dsc08337_1280.jpg

dsc08338_1280.jpg

Meg van Tasty is, ahol olasz lepényeket kóstolhatsz, többféle ízesítéssel kapod meg ugyanazt a koncepciót.

dsc08323_1280.jpg

dsc08333_1280.jpg

Egyelőre kicsit elhagyatott a hely, de nagyon nem mindegy, melyik napszakban érkezel: vasárnap kora délután például biztosan sorban állás nélkül jutsz hozzá a kajához és helyed is lesz, viszont nem lesz minden nyitva, bulisabb időszakokban azért már problémásabb odaférni a furgonokhoz, de nagyobb a választék

Eiffel kert
Budapest, Teréz krt. 55-57
06707735547

Töltsd le az App Store-ból alkalmazásunkat, a Városbant, ami mindig megmondja, hol van jó étterem a közeledben Budapesten, plusz még a gyermekéhezést is segíthetsz felszámolni vele. Androidra itt, Windows Phone-ra itt érhető el.

süti beállítások módosítása