English

Egy nap a városban

Ebben a kávézóban kötelező a szemetelés - Steezy

update: a hely bezárt:(

Nemrég nyitott egy kávézó a Veres Pálné utcában, ami egy nagyon különleges ötlettel vett rá, hogy legközelebb is hozzájuk menjek.

A poharaikkal.

p1290662.JPG

Nem látszik rajtuk semmi különös, egyszerű papírpoharaknak tűnnek. Viszont ez a papír teljes mértékben lebomlik, szóval akár a szeméttelepre kerül, akár kifújja a kezedből a szél, nem kell aggódni, mert nemsokára egyáltalán nem lesz miért aggódni. A másik különlegessége a pohár körüli papírgyűrű, ami szintén lebomlik, viszont

magok vannak benne.

steezy-cafe.jpg

Fűszernövények magjai. Vagyis nemcsak lehet, hanem ajánlott is eldobni a poharat: ahol ezzel szemetelsz, ott nemsokára mondjuk bazsalikom nő majd. Persze nem ajánlom, hogy a város közepén eldobáljuk a poharakat (főleg a hideg ősszel, amikor tutira nem kel ki már semmi a szabadban), inkább konyhaablakban töltsük meg földdel, öntsünk rá vizet, bele egy kaspóba (hiszen a pohár is bomlik, ugye), és hamarosan a paradicsomlevesünket ízesíthetjük a kávéspoharunk tartalmával.

Ez őrületesen, fenomenálisan, környezettudatosan, huszonegyedikszázadian menő.

A Steezy Cafénak tehát egy nagy piros pont, főleg ha hozzávesszük, hogy a kávéjuk jófajta, erősebb pörkölésű - amit a savas-gyümölcsös kávék divatja után majdnem ciki bevallani, de jobban szeretek -, fair trade és organikus, ráadásul minden nap fél nyolckor nyitnak, és paninit is melegítenek neked. Oké, csomagolt, de rajta vannak a fejlődésen.

p1290664.JPG

p1290652.JPG

És ilyen érdekességekbe is belefutunk hátrafelé:

p1290660.JPG

Egyébként kávézót nyitni egyre kockázatosabb Budapesten: egy jó kávégép ára egy új személyautóéval versenyzik, és akkor a darálóról, berendezésről még nem esett szó. Ráadásul az utóbbi időben olyan sok modern kávézó nyílt, hogy nehéz kitűnni, hacsak nem kapsz az olyan lehetőségek után, mint ez a hely. Gratulálunk.

Itthon meg várom az eredményt:

p1290775.JPG

Árak: egy espresso 420 forint, egy kis capuccino 590, a panini 730, a smoothie-k 850 forintba kerülnek. Van szója-, mandula-, kókusz-, rizs-, és zabtej. Nem olcsó hely, de a többrétegű környezettudatosságért megéri nekünk is beledobni a kalapba.

Steezy Café
Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 10.
Nyitva: H-V 07:30–19:30

disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül mentünk, és a fogyasztást saját zsebből fizettük, mert mi ilyen srácok vagyunk

süti beállítások módosítása