English

Egy nap a városban

A legjobb hely, ahol ingyen dolgozhatsz

szucsadam 2015 augusztus 24.
Címkék: pláza buda

Van egy nagyon érdekes, az egész világon átívelő jelenség, amit érdemes mindenkinek megjegyezni, mert bármikor hasznos lehet. Ez pedig nagyjából így hangzik:

azoknak, akiknek sok a pénze, sokkal több dolog jár ingyen.

Nem tudni, miért alakult ki így, de így alakult. Azokon a helyeken, ahol sok pénzt költenek az emberek, az alap szolgáltatások ingyen vannak.

Így aztán, ha ellátogatsz például a Hegyvidék Központba, amiről Csaba három éve írt posztot a hely minőségi gasztronómiai kínálatát felsorolva, egy különös kis sarkot találhatsz magadnak, ahol ideális körülmények között dolgozhatsz.

Rögtön a földszinten találod ezt a fapadlós, kanapés részt, ahol külön laptopozásra kialakított székeket is kitettek, így nem kell a combodon egyensúlyozni a gépet.

p1290309.JPG

Rögtön mellette egy gyereksarok is helyet kapott:

p1290308.JPG

És egy OTP bankos sorszánhívó. Igen, ez pontosan ugyanaz az OTP bank, mint bárhol máshol az országban, csak épp itt megvárnak, míg a sorszámot látva összepakolsz, felbaktatsz az első emeletre, az ügyintézőhöz, a kényelmes helyedről. update: lehet, hogy egy postához tartozik a sorszámhúzó, amit jól elrejtettek

p1290302.JPG

Szóval a székek világbajnokok. Mondjuk 8 órás munkára nem jók, mert kissé kicsavarodva ülsz, de pár órát simán elvagy bennük.

p1290305.JPG

Összefoglalom.

Parkolás: hétköznap az első két óra ingyenes. Az utcán 350 forint óránként. 

Wifi: van, ingyenes, működik. Nem lógnak rajta sokan. 

Ebéd: Michelin-csillagos ebédet is kérhetsz az épületben találhat Tantiban. Erről itt írtam bővebben (még a csillag előtt kóstoltam őket).

Oké, tudom, nem mindenkinek akkora probléma, hogy hol dolgozzon, amikor épp nincs otthon. Nekem azonban fontos, hogy mindig új helyeket találjak, hogy bárhol vagyok a városban, legyen egy kényelmes szék, egy internetkapcsolat és egy nyugodt környezet, ahol nem zavar senki pár óráig. Ez abszolút ilyen, és ezek a kis figyelmességek tesznek otthonossá, élhetővé egy plázát.

És csak úgy ott van, felkínálják annak, aki épp arra jár. És tudjátok, mi az érdekes? Nem nagyon kell itt senkinek.